Srijeda, 24. Aprila 2024.
Tuzlanski.ba logo

Pet namirnica koje će vas brzo i efikasno izliječiti od mahmurluka

mamurluk krevet
Preuzmite sliku

Ukoliko ste pretjerali sa alkoholom, i ujutro se budite sa glavoboljom i mahmurlukom a nemate baš cijeli dan na raspolaganju za izležavanje, evo pet namirnica će vas brzo vratiti u \”život\”.

\"mamurluk1. Prirodni voćni sokovi

Ujutro obavezno ispiti jednu čašu prirodnog voćnog soka. Sok će vratiti šećer u vašu krv i boju u lice, a prijeko potrebni vitamini daće vam snagu i energiju da nastavite s danom.

2. Voda

Stari lijek koji uvijek upali. Voda je neophodna dehidriranom tijelu, a osim što će vam pomoći da izbacite štetne materije iz organizma, ukloniće glavobolju i osjećaj mučnine.

3. Kiseli krastavčići

Možda vam zvuči čudno, ali kiseli krastavčići jedan su od najboljih lijekova u borbi protiv mahmurluka. Sadrže visoku dozu vitamina A i K, bogati su magnezijumom i kalcijumom, pa tako i izvrsni za vraćanje snage u vaše tijelo.

4. Tunjevina iz konzerve

Ako vam nije previše mučno, pojedite tunjevinu uz malo hljeba (i nekoliko krastavčića). Tunjevina je bogata mineralima i dobrim masnoćama pa je nutricionisti smatraju idealnim obrokom nakon pijanke.

5. Banane

Savršeno voće za liječenje mamurluka je – banana! Banane sadrže vitamine A, B6, C, E i G, tri prirodna šećera i ugljeni hidrati pa instant vraćaju energiju i snagu u \”izmučeno tijelo\”.

A naš savjet vam je da ipak povedete računa o tome čega, šta i koliko pijete jer sa samo jednom \”čašicom\” manje uvijek možete izbjeći mahmurluk. 

Tuzlanski.ba

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

Ključne riječi: