Petak, 1. Marta 2024.
Tuzlanski.ba logo

Pet modnih pravila koja više ne slijedimo

Preuzmite sliku

Iako smo se početkom milenija i još dugi niz godina poslije strogo pridržavali nekih modnih pravila, trenutno smo stupili u razdoblje modne slobode gdje je sve dopušteno.

Naravno, nećete na razgovor za posao doći neprimjereno odjeveni u minicu i crop top, ali određena stilska pravila o miješanju boja, usklađivanju nijansi torbice i cipela i slično više ne postoje. U sljedećih pet modnih zabluda trebate prestati vjerovati.

Roza i crvena boja se ne smiju kombinovati

Neke od najljepših kombinacija koje ste imali prilike vidjeti na ulicama ili čak na crvenom tepihu su bile upravo kombinacija rozih i crvenih nijansi. Zato slobodno dajte mašti na volju kada je u pitanju kombiniranje ovih boja, nećete požaliti. Čak je i Rihanna uz novu crvenu boju kose odjenula ružičastu haljinu pa ako može ona zašto ne biste mogle i vi?

 • Nijansa cipela i torbice mora biti usklađena

  Slobodno se poigrajte s kombiniranjem torbice i cipela u različitim bojama i vjerovatno ćete dobiti kombinaciju koja vam jamči more komplimenata.

  Birajte: ili zlato ili srebro, oboje ne može

  Na sreću mnogih ljubiteljica nakita, ovo nije istina. Zlato i srebro sjajno izgledaju skupa, zato slobodno nosite različite boje metala u istom outfitu.

 • Uzorci se ne miješaju

  Već i vrapci na grani znaju da to nije istina! U redu, moguće je pretjerati i stvoriti totalni nered od outfita ako se pomiješaju uzorci koji nikako ne komplimentiraju jedan drugome, ali isto tako je moguće dobiti sjajnu kombinaciju koja će vas istaknuti iz mase.

  Nemate šta tražiti u muškom ormaru

  Slavne dame su nam odavno dokazale da to nije istina jer upravo u muškom ormaru se kriju svi oni sjajni predimenzionirani sakoi koji su trenutno jedan od gorućih modnih hitova. (index.hr)

  Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

  Ključne riječi: , , ,