Ponedjeljak, 4. Marta 2024.
Tuzlanski.ba logo

Parovi u vezi i braku: Objave kojima nije mjesto na društvenim mrežama

Preuzmite sliku

Ljubav uvijek treba slaviti, ali ponekad ljubav treba slaviti samo u dvoje ili u krugu dragih osoba, a ne sa stotinama drugih ljudi, od kojih neke niti ne poznajete. Dakle, kao i svi ostali, i parovi u vezi i braku trebaju imati mjeru kada je riječ o izlaganju privatnog života na društvenim mrežama. Za idućih 5 objava mjesta na društvenim mrežama ne bi smjelo biti

1. Dugačke rođendanske poruke pune izljeva ljubavi

Kada volite nekoga naravno da toj osobi želite najsretniji rođendan na svijetu i da joj na taj poseban dan želite više nego ikada dati do znanja koliko je volite i koliko vam znači. Ali najprimjerenije je da joj to (po)kažete u četiri oka. Dugačke rođendanske čestitke pune izljeva ljubavi trebalo bi izbjegavati objavljivati na društvenim mrežama jer dobar dio privatnoga života trebao bi ostati upravo to – privatni život.

2. Odbrojavanje dana/mjeseci do vašeg vjenčanja

Ko nije presretan i uzbuđen kada se zaruči za voljenu osobu i krene planirati vjenčanje? I razumljivo je da svoju sreću želite podijeliti s cijelim svijetom, ali to ne znači da mu morate dati uvid u baš svaki detalj, kao što je odbrojavanje mjeseci ili dana do vašeg vjenčanja. Kada se vjenčate, u redu je promijeniti status u “u braku”, ali slatko iščekivanje dana kada ćete reći sudbonosno da ostavite za sebe.

3. Objavljivanje fotografija na kojima vaša polovica nije u potpunosti odjevena

Želite li stvarno cijelom svijetu “izreklamirati” svoju polovicu i pokazati svima koliko je seksi? Takav potez može se protumačiti kao vaša želja da označite svoj teritorij i hvalite se kako zgodnog partnera, odnosno partnericu imate. Objavljivanje fotografija na kojima vaša polovica nije u potpunosti odjevena uz hvalospjeve istoj, jednostavno je nepotrebno i neprimjereno.

4. Vođenje bilo kakvih pasivno-agresivnih svađa

Koliko god bili ljutiti ili povrijeđeni zbog nečega što je partner rekao ili napravio, sve probleme trebali biste rješavati samo između sebe, a ne ih dijeliti s virtualnim svijetom. Jer zaista nije primjereno u vaše vlastite razmirice uvlačiti stotine, ako ne i hiljade drugih ljudi. Ostavljanje pasivno-agresivnih komentara ispod fotografija ili kritiziranje partnera na Facebooku bez da na kraju stavite smajlića ili na neki drugi način date do znanja da se šalite, nije u redu ni prema vašim zajedničkim prijateljima na Facebooku jer se i oni tako mogu naći u nezgodnoj situaciji.

5. Objavljivanje bilo čega u vezi s prekidom

Ljubavne veze trebaju biti privatne, a to svakako uključuje i eventualni prekid. Prekid ljubavne veze uvijek nosi određenu količinu povrijeđenosti, razočaranja i boli, ali pisanje postova o tome kako ste se napokon oslobodili nečeg vrlo toksičnog je jednostavno nezgodno. Postoji razlog zbog kojeg imate uski krug prijatelja. Ostavite takve priče za njih. (zadovoljna.hr)

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

Ključne riječi: , , , , ,