Subota, 22. Juna 2024.
Tuzlanski.ba logo

Ovo su najbolja mjesta širom svijeta koja možete razgledati bez plaćanja ulaznice

Preuzmite sliku

Svi smo čuli frazu “najbolje stvari u životu su besplatne”. Kada je riječ o planiranju odmora, posebno s ograničenim budžetom, nema ništa bolje od besplatnog razgledavanja nečeg zanimljivog, za šta se može pretpostaviti da se inače plaća ulaznica…

Iskreno, za neke od ovih znamenitosti čujemo prvi put.

Bilo da se radi o ulasku u neki fora muzej ili mjesto u prirodi, ući negdje bez plaćanja, često izazove smiješak zadovoljstva na usnama. Zato je Casago, firma za iznajmljivanje kuća za odmor, krenula u potragu za najboljim besplatnim atrakcijama na svijetu. Koristeći TripAdvisor recenzije, istražili su koja besplatna turistička mjesta imaju postotno najviše pet zvjezdica (maksimalna ocjena).

 • Prema njihovoj studiji, famozni belgijski gradić Bruges mjesto je najbolje besplatne turističke atrakcije na svijetu. 94,5 posto recenzenata ocjenjuje Mini muzej harfi (koji vodi harfist i entuzijast Luc Vanlaere) s maksimalnih pet zvjezdica. Ujedno, ovo nije samo muzej, već i mala koncertna dvorana.

   

  Pogledajte ovu objavu na Instagramu.

   

  Objavu dijeli Terence Peter Shields (@tezshields)

  Na drugom mjestu je Nacionalni muzej američkih zračnih snaga. Ovo mjesto uključuje mnoštvo izložbi koje pokrivaju različita razdoblja historije američkih zračnih snaga u blizini starijima dobro poznatog Daytona, a 92,85 posto njegovih recenzija na TripAdvisoru ima pet zvjezdica.

  Treći na popisu je Horseshoe Falls, najveći od tri vodopada koji čine slapove Niagare u Kanadi. Budući da 92,7 posto recenzija ovog legendarnog prirodnog mjesta ima pet zvjezdica, jasno je da Horseshoe Falls ne zaostaje puno za zlatnim i srebrnima.

  Na listi su se među prvih 10 još našli Nacionalni muzej pješaštva i vojni centar u američkom Columbusu, meksičko jezero Bacalar, Zlatni hram u Indiji, planina u Patagoniji Fitz Roy, Grobnica neznanog vojnika u SAD – u, Australski ratni spomenik i Lanta, rezervat za životinje u Tajlandu, piše punkufer.hr

  Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje