Utorak, 23. Aprila 2024.
Tuzlanski.ba logo

Ovo su greške zbog kojih se vaša prtljaga uvijek izgubi na aerodromu

Preuzmite sliku

Za većinu putnika gubitak prtljage zauzima prilično visoko mjesto na popisu najgorih stvari koje se mogu dogoditi na putovanju, piše Best Life 

Neki će putnici samo spakovati ručni prtljag samo kako bi bili sigurni da će njihove stvari stići na odredište zajedno s njima. Ali ako se vaš kofer mora provjeriti, postoji nekoliko koraka koje možete poduzeti kako biste osigurali da vaši koferi ne nestanu u putu, prenosi Tuzlanski.ba

Ne uklanjate stare oznake i naljepnice

Vaša prijavljena prtljaga će biti ukrašena novom naljepnicom na svakom vašem putovanju.

“Ako na vašoj torbi postoji više starih naljepnica i etiketa, povećavaju se šanse da će teretna ekipa skenirati pogrešan kod. Uvijek je najbolje ukloniti sve stare naljepnice kako biste spriječili da se to uopće dogodi”, kaže stručnjakinja.

 • Stvarate potencijalni rizik od zapleta kofera

  Izgled vaše torbe i oblik je veoma bitan.

  “Putnici često koriste prtljagu s kaišićima, za lakše prenošenje. Međutim, poznato je da se one zakače za opremu ili se slučajno omotaju oko tuđe prtljage, a za koju rukovatelji misle da pripadaju zajedno”, kaže Anton Radchenko

  Ne provjeravate svoje oznake niti ispraćate svoje torbe

  Odvojite vrijeme da pregledate bitne dokumente koji će odrediti kuda vaša prtljaga ide.

  “Kada se vaša torba provjerava, provjerite imaju li ispisane oznake tačne informacije”, kaže Clint Page Henderson . “Ima li naveden ispravan aerodrom i kod? Vaše tačno ime i broj leta?”

  I prije nego što se okrenete prema svojim vratima, on također predlaže da gledate kako vaša torba ide svojim putem. “Ostanite i provjerite je li vaša prtljaga stavljena na pokretnu traku ili dodana u kolica”, kaže.

 • Dolazite na aerodrom prekasno ili prerano.

  Niko nikad ne planira juriti kroz aerodrom nakon što je zakasnio. Ali ako ste redovno u stisku s letovima, vjerovatno povećavate rizik da vaša torba ne stigne do vašeg aviona.

  To također može biti problem ako letite manjim avionom koji se može brzo napuniti. “U slučaju da postoji mogućnost da let poleti ranije od očekivanog, nemojte ostavljati provjeru torbe za posljednju sekundu”, kaže Henderson.

  Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

  Ključne riječi: , , , , ,