Nedjelja, 25. Februara 2024.
Tuzlanski.ba logo

Ovo su četiri najčešća kozmetička proizvoda koje koristi većina muškaraca

Preuzmite sliku

Svima je poznato da žene koriste razne kozmetičke proizvode za njegu kože i lica. Ali također su i muškarci ti koji drže do sebe.

Ovo su četiri najčešća kozmetička proizvoda koje koristi većina muškaraca.

SPF

Krema za sunčanje je odavno prestala da se isključivo vezuje za plažu. Ako probate da jedan dio lica namažete, a jedan ostavite nenamazan, već ćete dobiti blago osjenčene dijelove koji nisu bili pod zaštitom od UV zračenja. Kako biste izbjegli od bezazlenih do ozbiljnijih posljedica koje sunce može da ostavi na kožu, nije loše da ovi preparati postanu dio vaše jutarnje rutine. Za one sa osjetljivijom kožom, preporučuju se mineralne, prirodne kreme za sunčanje, bez parfema. Ne preskačite vrat i liniju do kose. Savjetuje se nanošenje kreme u debelim slojevima, samo ih dobro utrljajte.

Proizvodi za hidrataciju

Iako vam ovo možda zvuči previše kao “ženska stvar” – istina je da su ovi proizvodi mnogo potrebniji muškarcima. Kako je muška koža tvrđa i masnija, potrebnija joj je hidratacija. Osim toga, ublažit ćete i usporiti starenje kože pomoću ovih preparata.

  • Korektor

    Došli smo do prizvoda koji je, ipak, i dalje isuviše tabu, jer je u pitanju šminka. Međutim, i tanak, neprimjetan sloj korektora, daće vam samopouzdanje. Osim toga, muškarci kojima se divite i koje najčešće gledate na televiziji mislite li da su zaista tako besprijekorni kao što izgledaju?

    Kreme i gelovi za područje oko očiju

    Neispavan izgled i natečeni kapci su nešto što lako možete da riješite nanošenjem specijalnih gelova i krema za regiju oko očiju. Zahvaljujući ovim preparatima, ne morate da odgovarate na pitanje šta ste radili prethodne noći i zbog čega tako izgledate. (menshealth.rs)

    Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje