Ponedjeljak, 27. Maja 2024.
Tuzlanski.ba logo

Ova pitanja bi svaka žena trebalo da postavi svom partneru

Preuzmite sliku

Da li ste nekada razmišljali o tome da li ste partneru direktno postavili baš sva pitanja od krucijalne važnosti?

Nekad umijemo da prešutimo jer se plašimo odgovora, a nekad izbjegavamo pitanja jer mislimo da već unaprijed znamo odgovore. Idealizovanje partnera i maštanje o našoj vezi, često zna da nas navede da krojimo bajkovite scenarije u kome smo glavni glumci. Stručnjaci kažu da je mnogo bolje da vreme uložimo u pravilnu i zdravu komunikaciju.  Iako svakodnevno komuniciramo, desi se da bitna pitanja ostavimo po strani.

Ako ste tek započeli vezu, znajte da ste tada najpodložniji idealizovanju. Ako ste upoznali čovjeka za koga smatrate da je zanimljiv, da vam se dopada i u njemu vidite mnogo potencijala za novog partnera, sa njim treba iskreno da komunicirate od samog starta. Na samom početku, u prvih nekoliko mjeseci ne možemo konkretno pričati o ljubavi, možemo o prijateljstvu, strasti i zaljubljenosti.

 • Stručnjaci savjetuju da novog partnera pitate o opštim stvarima koje su vama važne, na primjer da li čita, da li planira da nastavi da se obrazuje i usavršava, da li je zadovoljan svojom karijerom i koji su mu karijerni ciljevi u budućnosti. Treba da ga dobro upoznate, pa možete da se usmerite na ispitivanje koje će vam dati jasne odgovore. Možete da pričate i o odnosima u porodici, kao i o odnosima sa prijateljima. Tako ćete dobiti širu sliku i lakše ćete upoznati čoveka prema kome gajite emocije.

  Već neko vrijeme ste u vezi i spremni ste za sljedeći korak. Smatrate da ste ovog puta napravili sjajan izbor i da je partner neko sa kim zasigurno vidite svoju budućnost. Možda maštate o tome kako živite zajedno ili kako idete na neku daleku destinaciju sljedeće godine. Ova pitanja vam mogu pomoći da saznate šta vaš partner stvarno misli i da li i on ima iste planove:

  “Gdje želiš da putuješ sljedeće godine?” – dobit ćete odgovor o destinaciji, ali također, moći ćete da zaključite da li partner ima želju da putuje sa vama ili sam sa svojim prijateljima.

 • Ako ni ne spomene vaše zajedničko putovanje, bit će vam jasno kakve su mu namjere.  Znaci koji otkrivaju da li je partner sa vama ozbiljan mogu da budu i to da li želi da vas upozna sa porodicom, da li sa vama hoće da se pojavljuje na njemu bitnim događajima, da li vas je upoznao sa prijateljima. Nekad male stvari mogu mnogo toga da nam kažu.

  Vjenčanje je mnogim ženama najljepši dan u životu i u stanju su da taj dan mjesecima planiraju, ne misleći ni o čemu drugom. Ako do sada niste živjeli zajedno sa svojim partnerom, treba da ga pitate kako vidi vaš zajednički život i da li će se nešto poslije vjenčanja bitno promijeniti, da li ćete moći i dalje da svoje vrijeme da posvećujete prijateljima kao i do sada, da li ćete da samostalno donosite odluke u vezi važnih stvari ili morate da prvo da se konsultujete sa njegovim ili vašim roditeljima, da li ćete imati zajedničku kasu ili će svako trošiti svoj novac.

  Možda ova pitanja djeluju previše jednostavno, ali bolje je o njima misliti na vrijeme. Pitanja treba da budu konkretna i partner treba na njih iskreno da odgovori, kako biste bili sigurni u planiranje zajedničke budućnosti. Kada dobijete odgovore, o njima možete dalje razgovarati ili jednostavno zaključiti. (mogujatosama.rs)

  Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

  Ključne riječi: , ,