Ponedjeljak, 15. Aprila 2024.
Tuzlanski.ba logo

Ova mama dopustila je svom sinu da švara po namještaju, ima zanimljivo opravdanje

Preuzmite sliku

Kada je riječ o roditeljstvu i odgoju, ne postoji univerzalni pristup. Ipak, kada je u pitanju šaranje i crtanje po namještaju, igračkama i svemu ostalom, mnogi se roditelji mogu složiti da im je to noćna mora. No, mama Layla ne samo da to tolerira, već i ohrabruje.

Nedavno je na TikToku objavila video u kojem vidimo kako njen mališan šara po svemu, od namještaja i igračaka do tepiha. Iako je priznala da joj je zasmetalo što je šarao po tepihu, Layla vjeruje da bi stroga reakcija ili zabrana spriječila razvoj djeteta.

@layysheikh The marker on the carpet hurt #toddlersoftiktok #toddler #toddlermom #toddlerlife #momtok #momsoftiktok ♬ these words – 🍃✌️👄

Međutim, dječja psihologinja Laura Markham tvrdi da je djeci važno reći ne. U intervjuu za The Independent rekla je da postavljanje granica i ograničenja zapravo pomaže u dječjem razvoju – emocionalnom, fizičkom i mentalnom.

Drugi korisnici TikToka brzo su podijelili svoje stavove. Jedna je mama napisala: “Za razvoj je također potrebno reći i ne.” Mnogi su se s njom složili. “Možeš ga naučiti i da crta po papiru”, dodala je druga. (Index.hr)

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

Ključne riječi: , ,