Nedjelja, 21. Aprila 2024.
Tuzlanski.ba logo

Ova četiri trika pomoći će vam sakiriti višak stomaka odjećom

Preuzmite sliku

Malo veći obim struka frustrira mnoge dame, pa ulažu mnogo truda da ga prikriju. Ako se pitate kako sakriti stomak – to se lako da riješiti.

Kako je divno što svijet mode sa svakom novom sezonom postaje sve slobodniji. Ne postoje strogi okviri i obrasci u izboru odjeće i načina života. Na kraju krajeva, svi imamo različite visine, mjere, građu i samopercepciju. Što igra ogromnu ulogu pri izboru odjeće i pronalaženju svog stila.

To je ono što nas čini jedinstvenim, ali, postoji jedna stvar koja muči mnoge dame, a to je malo veći obim struka. Srećom, tu su savjeti stilista koji će pomoći da se to lako zamaskira.

Kako sakriti stomak: Šta savjetuju stilisti

1. Prebacivanje pažnje

 • Riječ je o tome da prosto skrenete pažnju sa stomaka na dio tijela za koji smatrate da je vaš adut. Na primjer, ako imate prelijep vrat, fokusirajte se na V-izrez i istaknite ga ogrlicom. Ili možda imate tanke, graciozne ruke ili gležnjeve. Možete se fokusirati na tu oblast. Tako se sva pažnja sa područja koje vas brine prebacuje u vašu korist. Stilisti kažu da ovaj trik “nepogrješivo radi”.

  2. Korišctenje vertikalnih linija

   

  View this post on Instagram

   

  A post shared by Elodie Romy (@elodieromy)

  Ovo pravilo važi ne samo za prugaste dezene, već i za vertikalne linije koje se stvaraju pomoću drugog sloja u odjeći. Ovo može biti izduženi kardigan, jakna od srednje tvrde tkanine (ne tanke, već one koja drži oblik), košulja ili kaput. Tako, na primjer, možete obući pantalone visokog struka i u njih ugurati košulju ili majcu na V izrez. I obavezno ostavite par dugmića košulju otkopčane.

  Sve ovo stvara dodatne vertikale koje vizuelno izdužuju vašu siluetu i sakrivaju stomak. Dakle, drugi sloj može biti prilično kontrastan u odnosu na donji. Ovdje se možete igrati sa bojom. Podsećamo vas da tople, svijetle nijanse vizuelno proširuju figuru. Također, budite oprezni sa sjajnim teksturama, one stvaraju efekat prekomjernog volumena.

  3. Crossbody torba

 • Crossbody torba pravi dijagonalu preko vašeg tijela, što će vam pomoći da sakrijete stomak. Najbolje je ako je nosite preko jakne ili kaputa, na taj način će se stvoriti ravnoteža između širine ramena i kukova, a struk će izgledati uži.

  4. Haljine

 • Ako želite da sakrijete stomak, a volite da nosite haljine, onda izbjegavajte uske modele, jer one ništa ne sakrivaju, naprotiv. Birajte komotne haljine sa V izrezom koji vizuelno sužava figuru. Ako je haljina sa kaišem, neka bude širok, jer tanki kaiš dodatno naglašava višak oko stuka. (Lepotaizdravlje.rs)

  Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

  Ključne riječi: , , , ,