Nedjelja, 21. Aprila 2024.
Tuzlanski.ba logo

Otkrijte novi trend noktiju za svjež početak godine

Preuzmite sliku

Ako želite manikuru za novi početak, ne možete izabrati bolje od novog trenda “sapun” noktiju koji viđamo svugdje.

Iako su najnoviji trendovi za 2024. godinu usmjereni na maksimalizam s upečatljivim tehnikama poput 3D noktiju i jarkih nijansi poput crvene, sapun nokti su suptilna alternativa smještena na drugom kraju spektra.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Mateja Novakovic (@matejanova)

Podižući čiste i jednostavne dizajne noktiju na viši nivo, sapun nokti daju efekat savršeno čistih noktiju.

Nude noktima daje sjajni nadlak koji noktima daje gotovo mokar izgled čiste završnice. Možete isprobati trend stavljanjem prozirnih rozih nijansi ili mliječnih nijansi ispod. A možete završiti s nekim suptilnim dizajnom noktiju ako želite, u jednako skromnim, čistim nijansama poput oštre bijele ili krem ​​boje.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Iram Shelton (@iramshelton)

S obzirom na to da je ovo manikura ekvivalent “no make up” šminke, vaša baza je važna. Baš kao što ne možete postići “no make up” šminku bez povećanog udjela u njezi kože, tako i sapun nokti zahtijevaju da svojim ležištima noktiju pružite pravu njegu.

To znači, da nokte i zanoktice namažete uljem za nokte kad god možete i potrošite više vremena na pripremu, nego na lak kada je u pitanju sama manikura.

Morat ćete se fokusiati na dubinsko čišćenje noktiju od prethodnog laka, poliranje sve dok ne zasjaje, uredno podrezivanje grubih zanoktica i turpijanje kako bi bili lijepo simetrični.

Nakon što su u dobroj formi, tada im možete dati sjaj ultra sjajnim lakom i završnim slojem. Možete ga zadržati potpuno prozirnim ili odabrati formulu s rozom nijansom ili mliječnom nijansom, boja je manje važna od ultra svježeg finiša.

Za kraj, počastite svoje ruke finim tretmanom, tako što ćete iskoristiti šećerni piling, a nakon toga nanijeti hidratantnu kremu za ruke.

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

Ključne riječi: , , ,