Petak, 23. Februara 2024.
Tuzlanski.ba logo

Odlična ideja: Za lakši karantin mama napravila teglu ‘čarobnih stvari kojima se radujemo’

Preuzmite sliku

Nalazimo se u sedmicama socijalnog distanciranja i boravka kod kuće. Roditelji stalno razmišljaju o svojoj djeci i kako će se sve ovo odraziti na njima, piše Upworthy.

Jedna mama podijelila je na Facebooku jednostavnu ideju koja je “zaradila” hiljade lajkova i dijeljenja. Karantinski ‘spisak želja’ je vrsta spiska koja djeci i odraslima pruža mjesto da iznesu svoju frustraciju ili tugu zbog stvari koje propuštaju u ovom periodu i da iznesu svoje želje kada se sve ovo završi, prenosi Tuzlanski.ba.

Katie Eborall je napisala:

“Danas smo započeli novu stvar u našoj kući i dijelimo je u slučaju da još neko želi probati. Svaki put kad poželimo da možemo nešto učiniti, otići negdje, počastiti sebe, vidjeti nekoga koga volimo, posjetiti novo mjesto, pozvati ljude da nas posjete, zapisati ćemo to na papirić i staviti u teglu. Kada se sve ovo završi ovo će biti naša lista želja, a mi ćemo izvlačiti papiriće iz tegle i biti zahvalniji nego ikad za male i lijepe stvari u našem životu. Do tada ćemo uživati gledajući teglu kako se puni čarobnim stvarima kojima se radujemo.”

Primjeri na njenim fotografijama uključuju jednostavne radosti: “Ostanite prenoćiti kod bake” i “Idite i napravite pješčani dvorac na plaži.”

Jako je lijepo vidjeti da ova porodica NE ide u bakin dom ili na plažu i pridržava se naredbi za boravak kod kuće kako bi se usporilo širenje virusa.

Suviše je jednostavno izgovarati stvari poput “moglo bi biti i gore” ili “još uvijek imamo toliko toga da im budemo zahvalni”, i te su stvari istinite. Međutim, također je važno priznati da ono što radimo nije lako, a ova aktivnost svima daje šansu da ispoštuju osjećaj nestalih stvari na zdrav i pozitivan način.

To je fizički izlaz za emocionalnu stvarnost, a jednostavan za bilo koga od bilo koje dobi. (Tuzlanski.ba)

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

Ključne riječi: , , ,