Ponedjeljak, 20. Maja 2024.
Tuzlanski.ba logo

Novi uznemirujući trend: “Moderne mame” planiraju začeća i porode po horoskopu

Preuzmite sliku

Neke majke su ispričale da su planirale trudnoću kako bi rodile dijete u razdoblju željenih horoskopskih znakova.

Proučavanje horoskopskih znakova nije neuobičajeno za mnoge ljude. Radoznalost o tome šta vam donosi sedmica može biti uzbudljiva, ali ljudi često ne planiraju svoje živote prema horoskopskom znaku kao što to čine neke mame.

Neki roditelji planiraju začetak kako bi mogli tempirati porod u pravo vrijeme samo da dobiju određeni horoskopski znak, prenosi net.hr.

Planiranje majki

Novi trend je uzburkao korisnike Reddita gdje su mame pričale o svojim planovima trudnoće kako bi zadovoljile svoje horoskopske potrebe.

“Je li neko pokušao planirati horoskopski znak svoje buduće djece na temelju vas i vašeg horoskopskog znaka?”, pitala je jedna žena na forumu.

Zatim je dodala: “Vjerujem u ono što je suđeno da će biti, ali također sam pedantan planer.”

Partner jedne žene nije bio uvjeren u planiranje kada će imati sljedeće dijete na temelju horoskopskog znaka, a žena je objasnila: “Moj muž misli da sam luda što želim planirati naše sljedeće dijete prema znakovima kako bismo svi bili kompatibilni kada budemo imali drugo dijete.” Unatoč tome što je njen suprug sumnjao u tu ideju, čini se da entuzijastica nije sama.

Planiranje djece i horoskopskih znakova

Mnogi korisnici Reddita bili su nadahnuti tom idejom, a neki su rekli da su i sami praktikovali začeće u određeno vrijeme.

Jedna žena je rekla: “Tako cool ideja! Razmišljala sam da jednog dana ovo i sama napravim.” Druga osoba je objasnila: “Tata je blizanac, mama je vodolija, a mene su planirali kao blizanca i rođena sam na kraju razdoblja blizanaca. Mislim da je to sjajna ideja! Moji roditelji i ja imali smo nevjerovatan odnos.”

Treća majka je iskreno rekla: “Pokušala sam to učiniti kad smo počeli imati djecu. Muž je lav, rođen 12. augusta, a ja sam rak, rođena 6. jula. Prva trudnoća rezultirala bi blizancima u znaku škorpije, ali je završila pobačajem. Moja sadašnja beba će biti bik, rodit će se za sedam dana, a ja jako želim bebu u znaku lava.”

Ne ide sve po planu

Ali planiranje kada će se vaše dijete roditi na temelju horoskopskog znaka nije uvijek tako jednostavno. Neki roditelji u SAD-u su pokušali planirati djecu po horoskopskim znakovima, ali su ili rodili rano ili nakon termina.

Mackenzie Warren željela je imati kćerku škorpiju, ali je na kraju rodila vagu zahvaljujući tome što ju je rodila prije nego što je trebala. Iako ona i njen partner nisu uspjeli u prvom pokušaju, uspjeli su s drugim djetetom jer su htjeli izbjeći da njihov znak bude riba. Čak su i odgađali porod kako bi dijete bilo vodolija.

Kimberly Miller željela je izbjeći dijete djevicu jer joj je jedan roditelj koji je u znaku djevica jako ukočen. Pokušala je roditi prije 23. augusta kada počinje znak djevice, no ništa nije uspjelo i rodila je dijete djevicu, piše DailyStar. (Tuzlanski.ba)

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje