Srijeda, 22. Maja 2024.
Tuzlanski.ba logo

Nije željela da joj djecu uči homoseksualac: Dobila je genijalan odgovor…

Preuzmite sliku

Michael Neri, 26-godišnji nastavnik glume iz Kidderminstera, susreo se sa tim da roditelji ne žele da on podučava njihovu djecu pošto je homoseksualac… Makar, tako je jedna majka reagovala na saznanje da je on homoseksualac, ali dobila je pravi odgovor

Majka je odlučila da, zbog činjenice da je Michael homoseksualac ne dozvoli svojoj djeci da idu na njegove časove.

Ovako je glasila poruka ove majke:

– Zdravo Michael, poslije našeg razgovora odlučila sam da moja djeca neće doći u ponedjeljak na vaš čas. Imate jaku reputaciju zbog dobre glume što me je ohrabrilo da upišem djecu kod vas. Ipak, poslije saznanja o vašem načinu života, kao hrišćanka ne mogu da dozvolim da utičete na moju djecu vašim idejama. Naše vjerovanje je da muškarac treba da oženi ženu. Nadam se da ću dobiti povraćaj novca, to jest depozit. Pozdrav – napisala je majka.

Na sve to, Neri je odgovorio na jako pristojan, ali ubitačan način.

Zdravo, bila bi laž kada bih vam rekao da sam razočaran vašom odlukom. Moj odnos sa studentima zasnivam na poštovanju i ljubavi, ali i jednakosti. Koliko znam, moja seksualnost se ne odražava na moje učenje. Vaše misli me nagone da imate razmišljanje kada je doktor bolestan, da vi ne želite da odvedete dijete da se liječi. Nadam se da ćete prvo razmišljati o zdravlju vašeg djeteta, ili ćete ipak da provjerite stil života doktora? Želim vam sreću da nađete novog nastavnika, ali teatar bez homoseksualne osobe je kao kuhanje bez začina (moje mišljenje). Slobodno dođite i pogledajte našu predstavu, koristiće i konfete, nadam se da to neće uznemiriti vaše hrišćansko vjerovanje. Izvinite što vam neću vratiti depozit, jer se on ne vraća, doniraću ga “StoneWallu”, LGBT organizaciji kojoj je to potrebno. Sve najbolje, Michael. (24sata.rs)

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje