Srijeda, 24. Aprila 2024.
Tuzlanski.ba logo

Nevjerovatna transformacija: Dokaz da šminka čini čuda

Preuzmite sliku

Napola našminkano lice Kelsie Swygart postao je trenutni hit na Instagramu, s obzirom da uistinu pokazuje moć makeupa u svakodnevnom životu.

Kelsie Swygart obožava šminku, a iz kuće ne izlazi ako ne uredi obrve, na trepavice stavi maskaru, a na kapke nešto eyelinera. Ipak trudi se aplikaciju makeupa svesti na minimum. U djetinjstvu je nanosila mnogo pudera, korektora i druge vrste podloga kako bi prekrila svoje pjegice.

“Često su mi se rugali zbog pjegica zbog čega sam ih uvijek prekrivala. Kada sam odrasla prestala sam se brinuti što drugi ljudi misle o meni. Mislim da sam tada počela voljeti svoje pjegice. Najbolje su u ljeto kad potamnim. Zbog njih sam drugačija od ostalih, i sada su mi omiljeni dio na meni“, kaže ova manikerka iz savezne američke države Indiana, piše Zadovoljna.

Kelsie je došla u centar internetske pažnje nakon što se na društvenim mrežama pojavio njezin selfie za izazov ‘Moć šminke’ (eng. The Power of Makeup Challenge). U skopu ovoga izazova pojedinci trebaju našminkati samo pola lica kako bi do izražaja došla razlika između lijeve i desne strane.

Za svoj izazov, Amerikanka je odabrala glamurozni večernji izgled naglašenih očiju i usana u sklopu kojeg je upotrijebila sedam različitih proizvoda za prekrivanje pjegica: primer, podlogu, korektor, puder u prahu, rumenilo, highlighter i ruž za konturiranje lica. Iako u svakodnevnom životu ne koristi toliko šminke kao na fotografiji viralnog izazova, nema ništa protiv toga da druge žene to čine.

2Meni nije važno zbog čega se netko šminka sve dok čini ono što ga čini sretnom. Ako trebaš šminku da se osjećaš lijepom, to je ok. Ako se šminkaš samo zato što je nešto u trendu, ma super. Nikad se ne bismo trebale osjećati posramljeno jer se volimo šminkati”, poručila je Kelsie Swygart. (Tuzlanski.ba)

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

Ključne riječi: , ,