Ponedjeljak, 17. Juna 2024.
Tuzlanski.ba logo

Nevjerovatna slučajnost: Žena koja se svake godine porađa na isti datum

Preuzmite sliku

Za Lauren Stevenson i njenog supruga Setha 1. septembar je sretan dan – treću godinu za redom tačno 1. septembra Lauren Stevenson je na svijet donijela dijete.

– Uzbuđeni smo i sretni. Dječak je zdrav, a ni moj muž, ni ljekari, ni medicinske sestre ni ja ne možemo da povjerujemo da je na svijet došao 1. septembra – kaže Lauren Stevenson iz Dicksona u Sjevernoj Dakoti za ABC News.

Henry Lee Stevenson je ime dobio po svom pretku i rođen je 1. septembra, na dan kada su rođeni njegova sestra Tommie Lee (1) rođena 1. septembra 2015. i brat Axel Li (2) rođen 1. septembra 2014.

Očekivalo se da Axel dođe na svijet 31. augusta, dok je predviđeni datum za Tommie i Henryja bio 4. septembar, ali su malo poranili.

– To je za nas bio šok jer nismo planirali. Moj muž je u čudu vrisnuo “Bože, dobićemo još jednu bebu 1. septembra. Naš najstariji sin Axel obožava svog brata, a Tommie još nije sigurna šta misli o njemu – kaže Lauren Stevenson.

 • mama-se-poradja-na-isti-datum-godinama
 • Doktor William Lowe je pomogao pri dolasku na svijet svo troje djece.

  – I njemu je prvi put u karijeri da za tri godine istog datuma porodi istu ženu – kaže Stevensonova.

  On kaže da bi voljela da napravi veliku rođenskansku žurku za svoju djecu svake godine, sve dok žele zajedničko slavlje.

  – Svaki put kad pokušamo da napravimo rođendansku žurku, ja se uvijek porađam u bolnici – kaže uz smijeh. (blic.rs)

  Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

  Ključne riječi: , , , , ,