Srijeda, 17. Aprila 2024.
Tuzlanski.ba logo

Nemojte se zavaravati: Tri znaka da muškarac nije zainteresovan za vas

Preuzmite sliku

Ukoliko na sljedeće situacije naiđete u budućnosti, nemojte trošiti ni vrijeme ni živce.

Previše je zauzet da bi te vidio

Upoznali ste se putem interneta, a zatim ste se vidjeli i licem u lice – sastanak je stvarno dobro prošao. Moglo bi se reći da ste se oboje dobro proveli. Nakon tog prvog sastanka, poslao ti je par poruka i možda te i zvao. Nakon toga, imao je tako mnogo posla i niste se poslije vidjeli. To je u redu, kažeš sebi – pa, dopisivanje putem poruka je baš zabavno. On ti pošalje neku slatku poruku ujutro i uveče, a ponekad i tokom dana. Kako dani prolaze, imaš osjećaj kao da ga upoznaješ.

Govoriš sebi kako je zaista očigledno da mu se sviđaš. Zašto bi uopšte odvajao vrijeme da ti se javi, ako mu se ne dopadaš? I, to je momenat u kojem počinje tvoje fantaziranje. Na osnovu virtuelnih razgovora, počinješ tumačiti kontaktiranje s njegove strane kao snažan dokaz da mu se baš dopadaš. Možda ćeš se osjećati “zaljubljeno” i mislićeš na njega tokom dana. Vrijeme provodiš sanjareći šta vam budućnost donosi.

Realnost: Ako je muškarac istinski zainteresovan za tebe, on će naći vremena da se viđa s tobom. Možda će ti biti teško da to prihvatiš, ali postoje muškarci koji jednostavno vole da šalju poruke ženama, a taj “tvoj” vjerovatno priča s još nekoliko njih. Ali, najvažnije od svega: cijela ta priča je gubljenje tvog dragocjenog vremena, prenosi minimagazin.info.

On kaže da ne želi vezu

Već prilikom upoznavanja rekao je da ne želi vezu ili bilo šta ozbiljnije. On nastavlja sa razgovorom i izvlači šale iz rukava gledajući te u oči, a ti ne možeš prestati da se smiješ. I prija ti da se smiješ i da imaš njegovu pažnju pa, nekako, zaboravljaš da je rekao kako ne želi isto što i ti – vezu.

Realnost: Želiš da vjeruješ: “Ma to se baš i ne odnosi na mene”. I fantazija počinje. Ne držiš ga za riječ, a ovo je zaista primjer kada bi trebalo da to uradiš. Već ti je rekao da je za povremene susrete, nikako za vezu. Bez obzira na to koliko interesovanja pokazuje, on ne želi odgovornost koja dolazi sa dugotrajnom vezom. Gubiš svoje vrijeme na tog čovjeka.

Obraća pažnju na tebe samo u prisustvu drugih ljudi

Kada si u društvu, postoji taj jedan muškarac koji uvijek obraća pažnju na tebe. Ali samo kada ste u društvu. U međuvremenu, od njega ni traga ni glasa. Možda ti je poslao poruku na facebook-u ili je lajkovao neku tvoju sliku. Međutim, nije te pitao da izađete i to te zbunjuje.

Žene često prave izgovore za ovaj tip muškarca. Vjerovatno govoriš sebi kako je on stidljiv ili da jednostavno nema vremena. Ovi izgovori te zadovoljavaju neko vrijeme, a onda počinješ da fantaziraš i da se pitaš kada će te pozvati da izađete. Mora da mu se sviđaš, jer svaki put kada ga vidiš s društvom, on praktično trči oko tebe.

Realnost: Ponovićemo još jednom – kada je muškarac definitivno zainteresovan, on će ti to i dati do znanja. Pozvaće te da izađete. Željeće da te vidi. Čak i muškarac koji je stidljiv zna šta treba da uradi ako želi da te vidi. Čovjek koga zaista interesuješ željeće da se vidi s tobom nasamo pa, ako to već duže vrijeme ne radi, onda i nije istinski zainteresovan.  (Tuzlanski.ba)

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

Ključne riječi: ,