Ponedjeljak, 20. Maja 2024.
Tuzlanski.ba logo

Ne žele da se sazna: Najprljavije tajne koje žene kriju od svojih muškaraca!

varalicee
Preuzmite sliku

Prijatelj je objekt njene žudnje u 20 % slučajeva, kolega u 10 %, bivši momak u čak 13 %…

varalicee

1. Spavale su s više muškaraca nego što njihov muškarac misli

Ako muškarac upita svoju bolju polovicu s koliko ih je prije njega bila, svaka treća će slagati i umanjiti brojku. Žene ne vole govoriti o svojim prethodnim vezama. Žele li muškarci zaista saznati ko se krije u njenoj prošlosti, morat će se svojski potruditi, kaže stručnjak za prevare u vezama doktor psihologije Tim Cole. Ako i postoji najmanja sumnja da neće s odobravanjem gledati na njeno iskustvo, žena će ga prešutjeti.

2. Preljubnice

Izgledi da je žena u vezi prevarila muškarca su čak 32 %. Muškarci bi se trebali posebno zabrinuti ako žena prestane pokazivati uobičajenu želju za seksom. Ako se uz to više ne uređuje za njega, a prestala mu je slati i zavodničke signale, slobodno može sebi nalijepiti rogove.

Sedam posto preljubnica to čini zbog nezadovoljstva vlastitim životom, 19 % ih priznaje da više nisu zaljubljene, 17 % ih to čini zbog dosade, a 28 % ih se želi osjećati poželjnima dok svaka deseta tvrdi kako jednostavno ne može odoljeti dobrom frajeru i žestokom seksu.

Na koga posumnjati? Prijatelj je objekt njene žudnje u 20 % slučajeva, kolega u 10 %, bivši momak u čak 13%, a nepoznati muškarac u samo 12 % slučajeva preljuba. Izgledi da ga je prevarila s njegovim prijateljem iznose tek bijedan 1 %.

3. Glume orgazme

Čak 48 % ispitanih žena priznaje da je glumilo orgazam. Tu i tamo ih to čini 35 %, svaki drugi put 16 %, dok svaka dvadeseta žena uvijek glumi orgazam. Prema publikaciji Journal of Sex Research iz 2009. godine, 63 % žena koje glume orgazam nisu inicirale seks, a 29 % ih uopšte nije željelo snošaj. Dakle, one ih jednostavno žele skinuti s dnevnog reda.

4. Održavaju kontakte s bivšima

Prema istraživanjima objavljenim 2009. godine u publikaciji CyberPsychology & Behavior gotovo 75 % ispitanika održava kontakte sa svojim bivšim seksualnim partnerima, najčešće putem društvenih mreža. Znakovi upozorenja su brzo zatvaranje prozora na ekranu ili zaklapanje laptopa u trenutku kada on uđe u prostoriju.

5. Čeznu za drugim muškarcima

Trideset i dva posto žena ponekad tokom seksa zamišlja drugog muškarca. Njih 35  % uvijek zamišlja drugoga, dok 65 % ispitanica uvijek misli na svojeg trenutnog partnera. Stručnjaci kažu da je fantaziranje normalno, ponekad i korisno, a u konačnici ne znači emocionalnu prijevaru.

6. Masturbiraju u vezi

Svaka četvrta žena u vezi masturbira nekoliko puta sedmično. Gotovo toliko ih masturbira nekoliko puta mjesečno, dok svaka treća žena gleda porno-film kada je sama kod kuće barem jednom mjesečno. I to je normalno. Naizgled paradoksalno, što više seksa imaju, žene češće masturbiraju. Dobra vijest za muškarce je da žene koje masturbiraju češće pristaju na isprobavanje novih stvari među kojima može biti, na primjer, i zajednička masturbacija.

7. Ne uzbuđuje ih partner

Čak 42 posto žena ponekad ne smatra svoga partnera privlačnim, dok 3 posto žena svoga muškarca smatra odbojnim. Zašto? Njih 18 % misli da je on beskoristan u krevetu, 16 % kaže da ih ne privlače fizički, 13 % ih misli da su im partneri sebični u seksu, a čak ih se 11 % požalilo na partnerovu higijenu. Za 9 % nesretnih žena je kriva loša erekcija, a veličina penisa je problem za čak 7 %nezadovoljnica. (Zadovoljna.hr)

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

Ključne riječi: