Nedjelja, 3. Marta 2024.
Tuzlanski.ba logo

Nana Ferida do vozačke iz 10. puta: ”Umjesto da tražim dedu da me vozi, položiću”

Preuzmite sliku

Nabrajajući čuda svijeta “Zabranjeno pušenje” opjevalo je i ono “kad je stari uparkiro u bašču Jugo 45”. Eto, čudo ravno tome se prije koji sat dogodilo u Velikoj Kladuši.

Nana Ferida Čović Elezović tamo je položila vozački ispit, nakon punih 14 mjeseci. Krenulo je dobro, prvu pomoć prošla je isprve, onda je dvaput pala testove, a prava muka je uslijedila na satovima vožnje. No, nije odustajala ni ona ni njen instruktor, makar su iza sebe ostavili tačno 10 padova na vožnji i skoro punu godinu truda. Sve do danas.

– Jednom mi se ugasi auto, drugi puta odem na krivu traku, treći puta najašem na rubni kamen, uvijek nešto, a sada je hvala dragom Bogu sve prošlo super – govori uzbuđena Ferida.

Dvaput se udavala, a oba je muža pokopala. Umjesto da traži trećeg dedu koji bi je vozio, rekla je da je odlučila  položiti vozački ispit.

– Ako položim vozački ispit, i ne treba mi djed. Dobro, ako dođe, dođe, ali vozačka dozvola će biti u džepu, rekla je prije polaganja za Jutarnji.hr. Prva želja joj se ostvarila.

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

Ključne riječi: