Četvrtak, 30. Maja 2024.
Tuzlanski.ba logo

Najzgodniji veterinar na svijetu: Za njim lude i žene i životinje

Preuzmite sliku

Evan Antin je zgodni veterinar porijeklom iz Kansasa. Postao je popularan pomoću Instagrama, gdje svakodnevno objavljuje neodoljive fotografije.

Osim što objavljuje fotografije životinja, on Instagram iskorištava kako bi podijelio svoje znanje s drugima.

Nakon što je Evanov broj pratitelja počeo rasti, a trenutno je to brojka od 1,3 miliona, tako su se i mediji zainteresovali za njega. Upravo zahvaljujući tome, magazin People ga je više godina za redom proglasio najzgodnijim veterinarom na svijetu!

 

Pogledajte ovu objavu na Instagramu.

 

Objavu dijeli Evan Antin 🐊🐣🐒🐱🐺🐢🐖🐍🐅🐿🐇 (@dr.evanantin)

Prošle godine ga je Forbes prozvao “američki najseksepilnijim veterinarom”. Ipak, Antin kaže da ne želi da njegov izgled stane na put njegovoj pravoj namjeri i poruci koju šalje drugima.

„Trudim se da budem u formi i zdrav. Ali stvar je u tome što ja volim ovo što radim…. Ustvari ako će mi moj izgled pomoći u tome da čitav život radim ovo što radim, neka to tako i bude. Širenje svijesti o očuvanju divljih životinja i pokazivanje o čemu se zapravo radi u veterini, to je moj cilj. Pokušavam što više podijeliti svoje znanje o životinjama s drugim ljudima”, rekao je Evan za ABC News

Danas, ovaj 34-godišnjak putuje svijetom zbog svoje emisije koja se prikazuje na Animal Planetu a zove se “Evan Goes Wild“. U toj emisiji on koristi svoje vještine u nedovoljno očuvanim zajednicama, u zabačenim dijelovima svijeta, gdje je premalo veterinarske zdravstvene zaštite. Sve to u ime očuvanja životinja.

 

Pogledajte ovu objavu na Instagramu.

 

Objavu dijeli Evan Antin 🐊🐣🐒🐱🐺🐢🐖🐍🐅🐿🐇 (@dr.evanantin)

San je postao stvarnost

„Ja radim sa divljim životinjama širom svijeta i širim svijest o očuvanju divljine i životinja. A ja sam veterinar, pa radim s individualnim životinjama i dijelim njihove priče “, rekao je. „Radim na tome da napravim svoju emisiju s ovom tematikom godinama, tačnije već 13 godina.“ Ističe da je njegov san napokon postao stvarnost.

„Volim nauku. Volim medicinu i hirurgiju. Očito su životinje ogroman dio mog života i nešto zbog čega ovako strastveno radim svoj posao “, pa dodaje “Znam da sam zbog ovoga na svijetu, ovo je moj poziv i moj zadatak.”

Evan je porijeklom iz Kansasa, a studirao je na Univerzitetu u Coloradu. Trenutno radi u veterinarskoj klinici u Californiji, a kad ne radi onda putuje svijetom.

 

Pogledajte ovu objavu na Instagramu.

 

Objavu dijeli Evan Antin 🐊🐣🐒🐱🐺🐢🐖🐍🐅🐿🐇 (@dr.evanantin)

Na njegovom Instagramu možete pronaći mnogo simpatičnih fotografija životinja, ali pored toga i mnogo savjeta o njima.

Nathalie Basha, Evanova djevojka, kaže da je on davno rekao da želi biti dio Animal Planeta.

Na pitanje šta misli o njegovom Instagram profilu, Nathalie kaže: „Ponosna sam što je izgradio ovu platformu i što je koristi za tako dobru svrhu, a i ljudi ga slušaju. Mislim da je nevjerovatno i divno što je mogao iskoristiti dio tehnologije u vremenu u kojem živimo, na ovaj način.” (Tuzlanski.ba)

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje