Nedjelja, 19. Maja 2024.
Tuzlanski.ba logo

Najniži par na svijetu: “Toaleti su nam uvijek previsoki, iza šaltera nas nikad ne vide…”

Preuzmite sliku

Kada se govori o inkluziji, obično se misli na paraplegiju ili slične nedostatke. Patuljasti rast se gotovo nikad ne spominje. Zato praktički i nema manjih bankovnih šaltera, prilagođenih toaleta i slično, kaže Paulo.

Katyucia Lie Hoshino Barros i Paulo Gabriel da Silva Barros iz Brazila su najniži par na svijetu. U braku su šest godina, a postali su Guinnessovi rekorderi kao najniži par na svijet.

 • Zajedno su visoki malo manje od dva metra (1,91 metar). Upoznali su se preko društvenih mreža, a Paulo je rekao da je to bila ljubav na prvi pogled. Svoj život dijele na svojim društvenim mrežama te priznaju da im nije uvijek sve jednostavno.

  – Kada se govori o inkluziji, obično se misli na paraplegiju ili slične nedostatke. Patuljasti rast se gotovo nikad ne spominje. Zato praktički i nema manjih bankovnih šaltera, prilagođenih toaleta i slično – kaže Paulo.

   

  View this post on Instagram

   

  A post shared by Menor Casal (@omenorcasaldomundo)

  Jedan video prikazuje Paula u supermarketu i kako ne može dohvatiti proizvode koji se nalaze visoko na polici. Dodao je i kako također dobijaju puno pozitivnih komentara.

  – Različitost se mora prihvatiti! Puno ljudi nam šalje poruke da donosimo radost. To je zadovoljavajuće – rekao je Paulo koji je profesionalni kuhar.

 • Kada su se tek upoznali, Katyucia je bila pomalo iznervirana i mislila je da Paulo dosadan. Čak je na društvenoj mreži blokirala na godinu i pol. Vjenčali su se 2016. godine, a priznali su i kako im djeca još nisu u planu, prenosi 24sata.hr.

  – Sada imamo druge planove, profesionalne ciljeve i postignuća – zaključio je Paulo. (Tuzlanski.ba)

  Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje