Utorak, 16. Aprila 2024.
Tuzlanski.ba logo

Najmlađi certificirani učitelj joge: Svu zaradu donira djeci oboljeloj od raka

Preuzmite sliku

Tabay Atkins definitivno nije tipičan jedanaestogodišnjak. Činjenica da je on najmlađi certificirani učitelj joge u SAD-u je samo jedna od stvari koje ga čine posebnim.

Jogu je otkrio vrlo rano, već sa 6 godina. Naime, tada je njegova majka, Sahel Anvarinejad, počela vježbati jogu da bi se lakše nosila s kemoterapijom. Upravo je ona nadahnula Tabaya da prihvati jogu kao svoj poziv.

“Vidio sam kako je joga pomogla mojoj mami da se izliječi. Zato sam ju odlučio naučiti, da bih ja mogao pomagati drugima da ozdrave poput nje”, objašnjava Tabay.

 • Od maminog pomoćnika do certificiranog učitelja

  Nakon oporavka, Sahel je 2013. otvorila vlastiti joga studio, a Tabay joj je često pomagao u vođenju kurseva. Vremenom je odradio dvjestosatni kurs za certificiranog učitelja joge i tako sa samo 11 godina postao najmlađi stanovnik SAD-a u posjedu tog certifikata.

  Trenutno vodi 3 kursa, a upravo na njegovim časovima ima najviše polaznika. Radi s različitim skupinama ljudi, uključujući i djecu s autizmom. Osim što je izvrstan učitelj joge, Tabay je i talentovani glumac, prenosi yogajournal.com.

 • “Nije riječ o fleksibilnosti, riječ je o zacjeljivanju tijela i uma. Volim promatrati napredak koji ljudi postižu iz kursa u kurs”, objašnjava Tabay svoju ljubav prema jogi.

  Ako vas sve ovo nije dovoljno impresioniralo, možda hoće činjenica da Tabay sav novac koji zaradi kroz kurseve donira djeci oboljeloj od raka. Cijena nije fiksno određena već svako donira koliko može. (zdravakrava.hr)

  Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

  Ključne riječi: , , ,