Četvrtak, 22. Februara 2024.
Tuzlanski.ba logo

Najčešće laži koje muškarci govore kako bi dobili ono što žele

Preuzmite sliku

Bilo da svaljuje krivnju na vas, lažu vam oko bivših ili oko toga s kim provodi vrijeme, ovo su najčešće laži koje izlaze iz njegovih usta kako bi dobio ono što želi…

Svaka od nas jednom je vjerovala nekom muškarcu i opekla se. Jer, htjele mi to priznati ili ne, muškarci lažu. Iako vam je možda nezamislivo kako neko može lagati nekome u lice, nisu svi onakvi kakvima se na prvu čine – dobri ili iskreni. Muškarci ponekad lažu kako bi spasili vaše osjećaje… ili svoje. S druge strane, ponekad lažu jer jednostavno nisu dobri ljudi i kako bi na taj način od drugih dobili ono što žele, prenosi Žena.hr.

A kako bi dobili ono što žele, spremni su izreći najrazličitije laži. Od toga da ti lažu s kim provode vrijeme (kažu da su s prijateljima, a zapravo nisu) do toga da svaljuju krivnju na vas, što je isto oblik laganja – primjera je jako puno.

U nastavku smo izdvojile šest najčešćih laži koje će izaći iz njegovih usta kako bi sve išlo onako kako si je on zamislio.

“Ti si kriva za ovo.”

“Ovo nikada nije bila veza – to si si samo zamislila. Rekao sam ti da to nikada neće ići. Nisi me slušala”, kaže on, aludirajući na to da si ti kriva što te povrijedio. Svaka se žena barem jednom susrela s tipom koji ju je uvjeravao da nisu bili u vezi, iako jesu, a potom prebacio krivicu na nju za svoj nedostatak predanosti. Ovakve laži služe samo za smanjenje njegove odgovornosti, a muškarci koji ih izgovaraju žele učiniti sve kako bi se oni osjećali bolje, svaljujući krivicu na partnericu.

“Prekinuli smo – kunem se.”

“Više nismo skupa. Samo čekam da se iseli” – ovo je samo jedna od laži koje bi to mogao izgovoriti, a koje se tiču njegovog bračnog statusa ili statusa veze. Naravno, postoji mogućnost da je zaista solo ili rastavljen, ali nemoj se iznenaditi ako saznaš da je zapravo samo nesretno oženjen ili u svađi sa svojom partnericom. Razni su razlozi zašto laže oko svog bračnog statusa – možda je usamljen, možda mu nedostaje strasti, a jednostavno ne želi otići od supruge.

“Bio sam s prijateljima, ni s kim posebno.”

“Bio sam s dečkima sinoć. Ništa strašno. Samo opušteni izlazak”. Ovo je jedna od laži koje bi ti mogao reći dok još niste službeno u vezi, a on i dalje izlazi s drugim ženama, ali ti jednostavno to ne želi reći i povrijediti tvoje osjećaje. I zaista, nema ništa loše u tome ako ni sami niste odlučili na čemu ste. No, uvijek je bolje biti iskren, posebno ako ste zaista u vezi.

“Ona? Ma ne brini, hodali smo prije mnogo godina, ali jedva razgovaramo…”

Bilo da “lajka” Instagram fotke svoje bivše ili čavrlja sa starim prijateljicama na Facebooku, to je vrlo sumnjivo, posebno ako ste vas dvoje u vezi. Možda su ostali dobri prijatelji, no nije ugodno znati da tvoj sadašnji dečko i dalje najnormalnije razgovara sa svojom bivšom i lajka joj svaku objavu. Štaviše, vrlo je sumnjivo, pa budi na oprezu.

“Jednostavno nisam spreman.”

Ako kaže da nije spreman ili da mu je veza trenutno “too much” i pritom te ostavi, vjerojatno nije iskren s tobom, već smišlja čitav niz izlika zašto je među vama gotovo. To radi kako bi se mogao spetljati s drugima i to nema veze s time je li on spreman ili ne.

“Ti si luda. Treba ti terapija.”

Kaže li ti da si luda, mentalno nestabilna i da je sve u tvojoj glavi, sve je to oblik “gaslightinga”, oblika emocionalnog zlostavljanja u kojem zlostavljač manipulira situacijom kako bi naveo žrtvu da posumnja u samu sebe. Na taj te način pokušava navesti na to da mu povjeruješ i da dobije kontrolu nad tobom, a izjava poput ove gore vrlo je česta laž takvih manipulativnih muškaraca. (Tuzlanski.ba)

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

Ključne riječi: ,