Utorak, 23. Aprila 2024.
Tuzlanski.ba logo

Muški umovi ne moraju ostati misterija: Pet stvari koje morate znati

Preuzmite sliku

Ponekad je teško povjerovati da muškarci i žene ne dolaze s različitih planeta, piše Your Tango

Ali dobra vijest je da kada muškarci i žene nauče razumjeti svoje razlike, mogu postati lijepa dopuna jedno drugome i mogu napredovati u vezi, prenosi Tuzlanski.ba

1. Muškarci rade kako bi zaštitili i osigurali

Muški mozgovi su povezani da zaštite svoje “pleme” od prijetnji, čak i u našem modernom svijetu. Ako ste snažna, nezavisna žena, možda ćete htjeti odbaciti muškarčevu potrebu da vas štiti, znajući da sve možete podnijeti sami.

Međutim, važno je znati kada vas muškarac štiti, to nikada ne znači da misli da ste nesposobni ili slabi. To samo znači da on reaguje na svoje najosnovnije biološke instinkte i da vas vidi kao nešto vrijedno i vrijedno zaštite.

Kad vaš muškarac postane zaštitnički nastrojen i želi vas zaštititi, dopustite mu.

2. Muškarci su fokusirani na obavljanje jedne logične stvari u isto vrijeme

U našoj ljudskoj historiji muškarci i žene imali su različite uloge. Muškarci su lovili.  Iako je naš svijet napredovao, nije se puno promijenilo kada je u pitanju oličenje muškog i ženskog mozga.

Muškarci su natjerani da se usredotoče na jedan zadatak u isto vrijeme. Razmislite o tome… lovac ne cilja u cijelo krdo — mogao bi promašiti metu. On cilja samo jednu po jednu metu. Žena koja skuplja bobice u polju traži što više bobica, a ne samo jednu.

Muškarci i žene odlično se nadopunjuju jedno drugom.

3. Muškarci rješavaju probleme

Jeste li se ikada osjećali frustrirano kada se pokušavate izjasniti o nečemu što vam se dogodilo u danu, a vaš muškarac pokušava riješiti vaš problem?

Žene vole dati oduška i žele iskazati svoje osjećaje i ne trebaju nužno rješenje. Muškarci vole rješavati problem.

Ako želite osnažiti muškarca u njegovoj muškoj energiji, zamolite ga da vam nešto popravi, čak i ako ste savršeno sposobni sami to popraviti.

Razumijevanje ove razlike između muškaraca i žena i razvijanje sposobnosti komuniciranja o tome može jako doprinijeti vezi.

4. Muškarci žude za slobodom i oslobođenjem

Čovjeka ispunjava osjećaj praznine, oslobođenja i slobode. Želi se povezati sa svijetom, ali se također želi osjećati slobodnim od ograničenja i stresa svijeta. Žene, s druge strane, traže povezanost.

To ne znači da muškarci ne žele veze. To  znači  da se ponekad mora povući kako bi ponovno usmjerio svoju energiju. Kad primijetite da muškarac to radi, povucite se i dajte mu prostora da se odvoji.

Upamtite, on mora osjetiti slobodu, u isto vrijeme kada vi žudite za povezanošću.

5. Muškarci napreduju u odnosu  na žensku energiju

Riječ je o muškoj i ženskoj energiji i potrebi za ravnotežom u odnosu dvoje ljudi. Žene su postale predivno, nevjerovatno samostalne, slobodne i jake od pokreta za oslobođenje žena. Ovdje se ne radi o odricanju naše neovisnosti ili jednakosti.

Muškarci napreduju u svojoj muškoj energiji, gdje mogu zaštititi, osigurati, popraviti i spasiti. Ako im ne dopustimo da se uzdignu jer svoje zidove gradimo visokim i jakim, oni se osjećaju nemoćno, a žene se ne osjećaju sigurno da izraze svoju pravu žensku energiju. Dopustite im da budu muškarci i vaša će snaga kao žene procvjetati.

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

Ključne riječi: , ,