Utorak, 21. Maja 2024.
Tuzlanski.ba logo

Muškarci, ženama su na vama najprivlačniji ovi prirodni mirisi

Preuzmite sliku

Dobar provod u krevetu uvijek je bolji ako muškarac miriše na određeni način. Žene su priznale kako duše vremena provode u krevetu s njim baš zbog njegovog mirisa.

Brojna su istraživanja provedena na temu koji miris muškaraca privlači žene. Najviše njih odgovorilo je da ih privlači miris vanilije i miris mošusa. Nisu skrivale da je strast u vezi izravno povezana s osjetilom mirisa.

Dobar provod u krevetu uvijek je bolji ako muškarac tako miriše, a pedeset posto njih priznalo je da duže vremena provodi u krevetu s momkom baš zbog mirisa. Nešto malo manje žena reklo je da ih privlači miris opranog veša, a svega 15 posto ispitanih dama reklo je da bježi od muškarca koji joj miriše na oca.

Inače, macho muškarci mirišu drugačije od ostalih. Naučnici kažu da je to tako kako bi žene lakše nanjušile alfa mužjaka koji će njihovoj djeci osigurati zdrave i jake gene. Taj miris koji ispuštaju je i upozorenje ostalim muškarcima da su oni dominantni i kako je bolje da im se maknu s puta.

Njemački istraživači napravili su i mali test. Prije utakmice su igračima badmintona stavili vatu pod pazuhe, da upijaju znoj. Isto su napravili i muškarcima koji se nisu takmičili jedni s drugima već su samo trčali. Ženama je miris igrača badmintona bio privlačniji i rekle su kako ih više uzbuđuje. Istraživači su to objasnili povišenom razinom testosterona kod muškaraca koji se takmiče. (24sata.hr)

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

Ključne riječi: , , ,