Što ako tokom priprema za vjenčanje shvatite da niste sigurni želite li se udati?
Foto: Tuzlanski.ba

Planiranje vjenčanja može biti jako stresno, posebno ako planirate veliko vjenčanje i kada se uzmu u obzir obaveze koje i inače imate i koje ne staju samo zato što vi morate isplanirati svoj poseban dan.

Takav stres može dovesti i do pitanja na koje možda ranije ne biste ni pomislili: Želim li se zaista udati?

Ako ste i vi jedna od takvih budućih mladenki koja ovih dana propitkuje čitavo svoje postojanje i planove za dalje, uzmite u obzir savjete koje donosimo te, prije svega, budite iskreni prema sebi, piše Zadovoljna.hr

Porazgovarajte s partnerom

Razmislite, ako vama prolazi ovo pitanje kroz glavu, velika je vjerovatnoća da prolazi i partneru. Ulazak u brak je jako ozbiljan korak, i njemu morate vrlo ozbiljno pristupiti. Pričajte s partnerom, budite otvoreni. Recite mu kako se osjećate, čega se bojite, i pitajte ga kako se on osjeća. Biće vam lakše kad saznate odgovor na ovo pitanje. Zajedno ćete riješiti šta i kako dalje.

Zatražite savjet prijateljica ili rodica koje su to prošle

S ovom dilemom se sureće mnogo mladenki prije vjenčanja. Upravo zbog toga, je velika vjerovatnoća da je neko iz vašeg bližeg okruženja prošao isto. Razgovarajte s osobama od povjerenja, tražite savjet i donesite dobru odluku.

Zapitajte se gdje se i s kim vidite za 10 godina

Nema dileme ako se i za deset godina vidite s vašim partnerom, međutim problem je ako se ne možete zamisliti zajedno, ili vam u misli dolazi neko drugi. To je jasan znak da ozbiljno razmislite da li ste donijeli ispravnu odluku.

Potvrdite želite li vi i partner i dalje jednake stvari

Pogotovo u dugim vezama, ponekad partneri zajedno odrastaju, grade se kao ličnosti i otkrivaju svoje sposobnosti. U svemu tome se zna dogoditi da se vaša mišljenja raziđu a da vi to i ne shvatite. Porazgovajrate, saznajte da li ste još uvijek na istoj talasnoj dužini.

Ako je potrebno, promijenite planove

Nije bauk ako se ne udate ili oženite. Ponekad "to" jednostavno nije to, i možda baš on ili ona nisu pravi za vas. To nije strašno, bolje je da znate na vrijeme nego da uđete u brak potpuno nespremni. Zapamtite da se nećete vjenčati jer to tako treba, ili jer to vaši roditelji, prijatelji, poznanici žele i smatraju ispravnim. U brak ulazite kad se vi osjećate 100% spremni i sigurni. Brak može biti najljepša stvar na svijetu, ali jedno ako se međusobno volite, poštujete i težite istim stvarima. (Tuzlanski.ba)