Nedjelja, 19. Maja 2024.
Tuzlanski.ba logo

Medeno plava kosa, jednostavno neodoljiva: 7 načina kako da nosite novi trend u 2024-oj

Preuzmite sliku

Medeno plava kosa je mješavina tamne i tople plave sa svijetlo smeđom. I jedna je od boja kose koja će biti u trendu 2024.

Bogata plava boja kose dobila je ime po tome što ima sličnu nijansu kao pravi med koji prave pčele. Ovo je sjajna boja kose jer se uklapa u skoro svaki ton kože. Ako želite da promenite frizuru i boju i potražite inspiraciju, dodajte malo toplog meda. Pre sledećeg odlaska kod frizera pogledajte sledeće, prelepe fotografije medno plave boje kose.

Medna plava kosa: Prosto neodoljiva

1. Prirodno medno plavi balayage

Medeno plava boja kose odličan je izbor ako imate plave oči i tople podtonove kože. Topla nijansa će se savršeno pristajati uz vašu kožu. Ako već niste, ove godine isprobajte topli, medeno plavi balayage.

2. Medno plavi tonovi na dugoj kosi

 • Ako imate prirodno tamnu, dugu kosu, medeno plavi tonovi su idealni za vas. Kosa će izgledati gušće i raskošno.

  3. Stepenasta kosa sa balayage pramenovima

  Ovaj višedimenzionalni balayage prelijepa je mješavin svijetlih, medenih pramenova i tople smeđe baze. Ovi topli, medno plavi pramenovi reflektuju svjetlost i posebno pristaju svijetlim tonovima kože.

  4. Braon kosa sa plavim pramenovima

  Ako želite da eksperimentišete sa nijansama plave boje, a imate braon kosu, isprobajte mješavinu tamno smeđe do medene plave. Ovaj prelijepi, medeno plavi ombre pristaje skoro svakoj boji kože.

  5. Idealna boja za farbanje sijede kose

   

  View this post on Instagram

   

  A post shared by Megan Coral (@megancoralhair)

  Ako imate sijedu kosu, medna plava boja će vas momentalno podmladiti. I djelovaćete otmjeno.

  6. Izgledajte kao prirodna plavuša

  Ako imate prirodno svijelo smeđu kosu, onda će medeno plava izgledati potpuno prirodno na vama. I odlično pristaje uz svaki ton kože.

  Odlično izgleda sa tamnim korijenom i kosom srednje dužine. Ovo je trenutno jedna od najpopularnijih frizura. Uspostavljena je savršena ravnoteža između zlatnih i bež nijansi.

  7. Miks bakarne i medeno plave

  Medeno plavi pramenovi idu uz sve, pa čak i bakarnu boju kose. Ovo je jedna od frizura koje će biti u trendu 2024. (Lepotaizdravlje.rs)

  Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

  Ključne riječi: , , ,