Četvrtak, 30. Maja 2024.
Tuzlanski.ba logo

Mama četvero djece doživjela šok na ultrazvuku: Šanse za ovakvo nešto su 1 na 70 miliona

Preuzmite sliku

Spoznaja da očekujete blizance za neke majke može biti šok, a zamislite onda kakvo je iznenađenje doživjela jedna mama kada je otkrila da ne očekuje jedan, već dva para blizanaca.

Ashley Ness je priznala da joj je prvo bio šok doznati da je uopšte trudna. Dvije sedmice kasnije bila je na rutinskom ultrazvuku i doznala da se događa nešto neuobičajeno.

“Bili smo tu samo ja i tehničarka, ona sjedi tu i snima me, a onda napiše ‘A B’, pa je pogledam i pitam: ‘Čekaj, čekaj, nosim li blizance?’ ‘Ovaj, dušo, nosiš četiri bebe’,” rekla je Ness za Boston.com, dodavši da je bila uvjerena da će se onesvijestiti.

To nije bio kraj iznenađenjima. Ness je kasnije saznala da zapravo očekuje dva para jednojajčanih blizanaca: dva dječaka i dvije djevojčice, prenosi index.hr.

Izgledi za prirodno začeće četvorki su iznimno mali, a vjerovatnoća je procijenjena na između 1 prema 700.000 i 1 prema 1 milion. Izgledi za začeće dva skupa jednojajčanih blizanaca u jednoj trudnoći su 1 prema 70 miliona.

Bebe će se pridružiti porodici u kojoj već postoji četvero djece, kćeri koju ona ima iz prethodne veze i troje djece njenog dečka Vala, a svi imaju između 7 i 24 godine. Ness je rekla da je njena porodica oduševljena viješću, dodavši da ju je to natjeralo na razmišljanje o pobačajima koje je ranije imala.

“Prethodno sam imala četiri spontana pobačaja. Moja je baka preminula u januaru, a ja sam saznala da sam trudna neposredno prije toga, pa mi ovo djeluje kao njen poklon koji može nadomjestiti gubitke koje sam pretrpjela”, rekla je za Dobro jutro, Ameriko.

Bebe se trebaju roditi 18. oktobra, ali budući da se radi o visokorizičnoj trudnoći, njeni ljekari žele da rodi u 32. sedmici, dakle od sredine do kraja augusta.

Buduća mama osmero djece već je odabrala imena za bebe. “Dvije djevojke su Chesley i Chatham, a dva dječaka Chance i Cheston”, rekla je za WJAR. (Tuzlanski.ba)

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje