Četvrtak, 29. Februara 2024.
Tuzlanski.ba logo

Luksuzna modna kuća zbog rasta prodaje, radnicima podijelila bonus od 8.000 KM

Preuzmite sliku

Hermès će isplatiti jednokratni bonus od 4.000 eura (oko 7.800 KM) svakom od svojih 19.700 zaposlenih usred porasta prodaje i profita francuske luksuzne kuće.

Prodaja u četvrtom tromjesečju porasla je 23 posto u odnosu na prethodnu godinu, kazali su iz modne kuće u petak. Cjelogodišnji prihodi su porasli za 29 posto prošle godine na 11,6 milijardi eura (oko 22,6 milijardi KM), što je omogućilo vrhunskom proizvođaču kožne galanterije da vrati svoju poziciju trećeg najvećeg brenda luksuzne mode nakon Louis Vuittona i Chanela. (Keringov Gucci je prethodno nadmašio kompaniju sa sjedištem u Parizu 2017.).

Na sastanku s analitičarima u petak, izvršni direktor, Axel Dumas predstavio je bonuse na kraju godine, kao i planove za održavanje zapošljavanja uz inauguraciju 2 nova proizvodna pogona u Francuskoj. Prošle godine, grupa je dodala 2.100 zaposlenih svom globalnom broju zaposlenih s prosječnim platama koje su porasle za 6 posto.

Uz rekordnu dobit, Hermès će isplatiti otprilike 1,4 milijarde eura (oko 2,7 milijardi KM) investitorima putem dividende od 13 eura (oko 25 KM) po dionici, što je povećanje od 63 posto u odnosu na dividendu od 8 eura (oko 15) KM prošle godine, piše Businessoffashion.

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

Ključne riječi: , ,