Ponedjeljak, 17. Juna 2024.
Tuzlanski.ba logo

Ljekari ne znaju uzrok pojave: Djevojčica iz Leskovca ima tri godine i rastu joj tri vrste kose

Preuzmite sliku

Neobična pojava na kosi djevojčice iz Leskovca zbunila ljekare. Niko nije vidio ništa slično, niti znaju tačan uzrok pojave.

Jedno je sigurno, mala Sofija iz Leskovca ima kosicu za kojom bi se svako okrenuo. Negdje je ravna, negdje su svilene krupne lokne, a na pojedinim dijelovima sitne kovrdže.

Sofija ima tri godine i tri vrste kose

Njena mama za N1 Srbija kaže da je ovako neobična kosa počela da raste poslije prvog rođendana.

@aleksandralitric #afrohair ♬ original sound – Aleksandra Litric

“Počelo je sa jednom loknom i mi smo mislili da se to ‘ućebalo’ od ležanja, a onda je počelo da se širi”, rekla je Sofijina mama.

Kaže da se obraćala i pedijatru i frizerima kako bi saznala šta je u pitanju, ali da je od svih dobila odgovor da niko nikada nije vidio tako nešto i ne znaju uzrok.

@aleksandralitric Stvarno nije u redu 😂😂😂 #hair #polapola #afrohair #nijeuredu ♬ original sound – Crna Ruza

“Što se tiče održavanja, još učimo i ne znamo šta da radimo pogotovo što ima tri tipa kose na glavi. Češljamo kosu samo kad je mokra”, kaže mama.

N1 Srbija je prije dvije godine, tragom jedne vijesti iz inostranstva, saznao da u Srbiji postoje dva dječaka koja imaju “sindrom neukrotive kose”. Ova kosa raste nagore i opire se češljanju. Otac dečaka iz Kragujevca tada je ispričao da su se o kosi malog Lava sami informisali preko interneta, jer su pedijatri prvi put vidjeli takvu kosu.

Sofijina mama kaže da zna za slučajeve djece iz Kragujevca i Lebana, ali da je kod njene kćerke u pitanju nešto drugo. Šta tačno, još nisu saznali.

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

Ključne riječi: , ,