Srijeda, 17. Aprila 2024.
Tuzlanski.ba logo

Laži koje izgovaraju čak i oni parovi koji se najviše vole

Preuzmite sliku

Povjerenje jeste jedna od najvažnijih stvari u čvrstoj, zdravoj i sretnoj vezi, ali male, “bijele” laži zapravo mogu da poboljšaju vaš odnos i doprinesu “miru u kući”.

Evo nekoliko laži koje redovno izgovaraju najsretniji parovi:

Izgledaš sjajno

Recimo da se spremate za izlazak i partner/ka vas pita kako izgleda. Činjenica je da vas to pita jer mu je stalo do vašeg mišljenja, i svakako je bolje da ga lijepim riječima ohrabrite i potvrdite da izgleda dobro, nego da mu srozate samopouzdanje!

Potpuno si u pravu

Kada ste usred svađe, a posebno ako je ta svađa besmislena i nije u vezi sa nečim važnim, za “sekund” možete da smirite situaciju tako što ćete partneru reći da je u pravu. Tako će shvatiti i da vam cilj nije da ga napadate, pa će se umanjiti tenzija između vas.

 • Dobro sam

  Ne treba da krijete svoja osjećanja od partnera, ali je činjenica da postoje i situacije kada ni sami niste sigurni kako se osjećate i šta osjećate. U takvim slučajevima je bolje da kažete “dobro sam”, makar dok sami sa sobom ne raščistite kako se osjećate.

  Imaš najljepše oči/usne/osmijeh na svijetu

  Većina ljudi je veoma samokritična, a kompliment od voljene osobe je zato uvijek dobrodošao. Posebno ako znate da je partner veoma nesiguran u vezi sa određenim dijelom tijela. Povremeno mu recite da baš to volite na njemu i osjećaće se mnogo bolje.

 • Baš bih voljela da idem na kampovanje, pecanje

  Kada ste u vezi sa nekim, želite da provodite što više vremena sa njim. Naravno, poželjno je da radite nešto u čemu oboje uživate, ali, partnerstvo i ljubav podrazumijevaju ponekad i male žrtve – da idete na kampovanje da biste udovoljili partneru, iako je to posljednja stvar koju biste radili.

  Hvala ti, baš mi se sviđa poklon

  Partner se potrudio da vas obraduje, ali kupio vam je majicu koju nikada ne biste odabrali? Nema veze, zahvalite se i recite da vam se sviđa jer ćete u suprotnom možda povrijediti njegova osećanja. Uostalom, poklon i nije toliko bitan, koliko njegova želja da vas obraduje. (mondo.rs)

  Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

  Ključne riječi: , , , ,