Subota, 24. Februara 2024.
Tuzlanski.ba logo

Kupio je ‘nevidljivo’ odijelo da se ne vidi na Zoom sastancima zaručnice, ali nije ispalo kako je zamislio

Preuzmite sliku

Pandemiju i rad od kuće obilježili su, između ostalog, i Zoom pozivi, a kad vam kuhinja ili dnevna soba postanu ured, ukućani su na stalnom oprezu da ne postanu slučajne zvijezde vašeg video sastanka. 

Jedan je čovjek mislio da je napokon pronašao domišljato rješenje za taj problem, odijelo koje će ga učiniti nevidljivim dok mu je zaručnica na Zoomu, ali to nije baš ispalo kako je zamislio… U svojoj objavi TikTok korisnik pod imenom @tailoredbits objašnjava kako je ‘nevidljivo odijelo kupio da više zaručnici ne ‘upada’ u kadar dok je ona na video sastancima.

@tailoredbitsFlawless execution. ##fyp ##foryou ##wfh ##zoom ##workfromhome

♬ original sound – tailoredbits

U videu se vidi kako ona s nekim priča preko kamere svog kompjutera, a on iza nje sramežljivo hoda u jednodijelnom zelenom kostimu i nosi šoljicu kafe – i na nekoliko sekundi samo djelimično ‘nestane’, pa se opet pojavi.

Odijelo mu je naime samo djelimično ‘radilo’, a riječ je o tehnologiji koja koristi mrežu nanoskopskih aluminijskih štapića koji kreiraju živopisne boje, dok istovremeno polariziraju svjetlost i tako osobu koja ga nosi učine ‘nevidljivom’ na ekranima.

– ‘Besprijekorno napravljeno’ – napisao je korisnik u naslovu ovog videa koji je brzo postao viralan; pogledan je naime više od 30 miliona puta i prikupio preko šest miliona lajkova.

Hiljade su ljudi komentarisale snimak, a složili su se da je ‘svaki put kad se pogleda još smješnije’. (vecernji.hr)

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

Ključne riječi: , ,