Ponedjeljak, 4. Marta 2024.
Tuzlanski.ba logo

Koje su prednosti i mane davanja lozinke telefona partneru?

Preuzmite sliku

Da li vašem partneru trebate da okrijete vaše lozinke za mobilni telefon ili društvene mreže? Koje su prednosti i mane davanja lozinke telefona partneru?

Za mnoge parove ovo je veliko pitanje povjerenja i granica koje su postavili u vezi. I ovdje nema izričitog odgovora da li je nešto dobro ili loše. Prosto, pogledajte i pozitivne i negativne strane, i nakon toga sami odlučite šta vam je činiti.

Mane

Ako od partnera tražite njegove šifre, vjerovatno će to izgledati kao da nemate povjerenja u njega ili da želite da kontrolišete sve stvari u vašoj vezi. Privatnost je veoma važna u svakoj vezi, naročito na početku. Ako insistirate na dijeljenju lozinki, moglo bi to da vam se vrati na neprijatan način. Ako sumnjate da partner nešto krije od vas, dobijanje njegove lozinke, neće riješiti probleme. Ukoliko sumnjate da vas on vara ili da ima čudne online navike, ne tražite njegovu šifru, već probajte da otvoreno porazgovarate o tome, i probate tako da riješite problem.

  • I ne zaboravite, čak i ako vam tokom veze djeluje da je deljenje lozinki sjajna ideja, to može da vam se obije o glavu u slučaju raskida. Odjednom morate da se izvinjavate šefu zbog nepristojnih mejlova koje je dobio sa vašeg naloga ili da crvenite zbog “fejk” statusa na Facebooku. Zato, promijenite sve lozinke odmah poslije raskida.

    Prednosti

    Dijeljenje lozinki pomaže uspostavljanju i učvršćivanju uzajamnog provjerenja i bliskosti. Kaada znate da ste uspostavili jasne međusobne granice, mnogo ćete biti opušteniji. Također, ako više godina živite zajedno, ima mnogo praktičnih razloga da znate šifre vašeg partnera i obrnuto. Najvažnije je da prilikom odluke o dijeljenju lozinki, obe strane pristanu bez prisile, i u potpunosti. Uostalom, gledajte to i ovako: ako je vaša veza solidna i zasnovana na iskrenosti i povjerenju, dijeljenje lozinki ili ne dijljenje, neće imati radikalan utjecaj. (objektiv.rs)

    Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje