Ponedjeljak, 22. Aprila 2024.
Tuzlanski.ba logo

Kidnapovao ga električni automobil: “Shvatio sam da nešto nije u redu kada nisam mogao usporiti”

Preuzmite sliku

Nevjerovatna priča iz škotskog Glasgowa upozorava na nepredviđene kvarove koji mogu nastati na električnim automobilima, sve popularnijim izborom brojnih vozača koji se na takva vozila odlučuju zbog brige za okoliš, ljubavi prema novoj tehnologiji, ili pak zbog poticaja koje mnoge države nude prilikom kupnje električnih auta.

U tom škotskom gradu, 53-godišnjeg Briana Morrisona ‘oteo’ je njegov vlastiti automobil – 30.000 funta vrijedan MG ZS. Vozač je morao izbjegavati crvena svjetla i kružne tokove jer mu vozilo nije dozvoljavalo da zakoči, a na kraju je pozvao policiju da ga zaustavi kontroliranim sudarom, prenosi Daily Mail.

“Shvatio sam da nešto nije u redu kada sam pokušao usporiti pred kružnim tokom, ali nisam mogao” kazao je Morrison, dodajući kako je prava sreća što se incident dogodio kasno navečer – iza 22 sata.

Uspio je proći kroz kružni tok brzinom malo manjom od 50 km/h te je odahnuo kada je ispred sebe vidio dugačku, ravnu cestu, nadajući se da će automobil stati sam od sebe kada on otpusti papučicu gasa, no to se nije dogodilo.

“Znam da ne zvuči jako brzo, ali kada nemaš kontrolu nad brzinom i potpuno si zarobljen, zastrašujuće je” komentarisao je Morrison koji nije mogao niti iskočiti iz automobila koji je samostalno održavao brzinu od 50 km/h zbog problema s mobilnošću. Prvo je nazvao suprugu, a zatim, kada je shvatio da će uskoro doći do prometnijeg dijela ceste gdje bi moglo biti pješaka, i policiju, prenosi Večernji.hr

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

Ključne riječi: , , ,