Nedjelja, 21. Aprila 2024.
Tuzlanski.ba logo

Kako se na prirodan način riješiti bora i linija na vratu?

Preuzmite sliku

Iako je vrat osjetljiv dio tijela, možda ćemo zanemariti brigu o njemu, piše Bright Side.

Kao rezultat, mogu se pojaviti bore i linije. Imati linije na vratu normalno je u našem modernom svijetu, ali takva karakteristika može dodati više godina vašem ukupnom izgledu. U ovom slučaju, stručnjaci predlažu neke prirodne stvari koje možete uraditi kod kuće, prenosi Tuzlanski.ba.

 Koristite telefon i računar na ispravan način

Postoji stvar kao što je “tekstni vrat” ili “tehnološki vrat”. Možda satima provodimo gledajući dole u ekrane telefona, a kao rezultat, imamo ponavljane bolove u leđima, bore i linije na vratu.

Da biste spriječili linije vrata, podesite računar ispred sebe i gledajte ravno naprijed. Postoje neki posebni uređaji koji će urediti vaš zaslon na pravi način ako vam stol nije ugodan. Na primjer, ovo bi mogao biti stalak za laptop.

 •  Koristite posebne aplikacije za kontrolu glave i vrata

  Postoji aplikacija za “tekstualni vrat” za Android i iPhone koja vam daje trenutne povratne informacije o vašem držanju tijela, pomažući vam u kontroli položaja glave. Na ovaj način, svaki put kad dobijete obavijesti, imat ćete priliku boriti se protiv bora i linija još učinkovitije.

  Ne zaboravite svakodnevno čistiti vrat i lice

  Svake večeri preporučuje se provođenje iste rutine.

  Skinite svu šminku s lica, uključujući cijelo područje vrata. Koristite sredstvo za čišćenje koje je dobro za vaš tip kože. Nanesite malo hidratantne kreme na lice, uključujući vrat. Takav postupak će vam zategnuti kožu i ukloniti toksine s vrata.

 • Piling grudi

  Možemo raditi piling na tijelu i licu, ali često zaboravimo na dekolteu. Da, ova je koža vrlo osjetljiva, ali joj je potrebna pažnja kako bi se oslobodila mrtvih ćelija kože. Ne radite ovaj postupak agresivno, već vrlo nježno, kako ne biste oštetili kožu. Radite to jednom ili dva puta sedmično.

   Nanesite retinoidnu kremu

  Retinoidne kreme su dobar način za borbu protiv starenja i bora. 2% je najviši iznos dostupan bez recepta. Stručnjaci preporučuju nanošenje ove kreme u vrlo maloj količini svaka 2 dana. Ne upotrebljavajte ga previše jer može izazvati suhoću.

  Bonus: Mogu se pojaviti linije vrata, čak i u mladosti

  Genetika i okolina igraju veliku ulogu u stvaranju linija vrata. Čini se da su starije osobe jedine koje imaju ove bore, ali to jednostavno nije istina. Naš svijet ima mnogo faktora stresa koji mogu ubrzati njihov izgled.

 • Ako smatrate da vam je koža vrata problematična, ne gubite nadu. Možete poduzeti mjere kako biste usporili proces. Trenirajte mišiće lica i vrata i izbjegavajte pušenje. To može značajno smanjiti linije vrata. (Tuzlanski.ba)

  Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

  Ključne riječi: , ,