Utorak, 27. Februara 2024.
Tuzlanski.ba logo

Kako pretjerano objavljivanje selfieja može uticati na vašu vezu?

Preuzmite sliku

Objavljivanje selfija popularno je među svim generacijama, ali mnogi nisu ni svjesni da pritom otkrivaju i više nego što fotografija prikazuje. Čini se da način na koji neko snima selfije može otkriti različite tajne o nečijem karakteru, ističe se u novom istraživanju, a ovisnost o selfijima mogla bi uticati na vašu vezu.

U istraživanju Tehnološkog univerziteta Nanyang iz Singapura ističu da i poza i ugao snimanja selfija mogu otkriti više odlika nečije ličnosti. Stručnjaci kažu da se na osnovu selfija i izraza lica na njima mogu dokučiti razne lične tajne i emocije. Na primjer, ako neko izgleda sretno i smije se na selfie fotografiji, on ili ona su vjerovatno dobronamjerni i susretljivi, zaključuje istraživanje. Oni koji snimaju selfije ispod lica mogu se prilagoditi na bilo kakve uslove. Također, oni koji se slikaju na javnim mjestima čine se vrlo iskrenima.

  • Novo istraživanje akademika sa Univerziteta Florida otkriva da osobe koje objavljuju puno selfieja na društvenim mrežama često znaju zbog toga ući u konflikt s ljubavnim partnerom. Osobe koje objavljuju puno svojih fotografija su većinom osobe koje su zadovoljnije s izgledom svog tijela pa ih samouvjereno dijele na Facebooku, Instagramu…  No, upravo zbog toga mogu izazvati svađu s voljenom osobom zbog ljubomore na pojačanu pažnju drugih korisnika i prijatelja na takve fotografije, prenosi express.

    Autori israživanja spekulišu s poveznicom između čestih objava atraktivnih selfieja jednog partnera s osjećajem ljubomore ili nesigurnosti drugog partnera.  Također, to može dovesti da jedan partner još pažljivije prati aktivnosti svog partnera na društvenim mrežama pa se time još više živcira. To može dovesti do svađa, prevara, nesigurnosti pa čak i prekida odnosa.  (Tuzlanski.ba)

    Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

    Ključne riječi: , ,