Utorak, 28. Maja 2024.
Tuzlanski.ba logo

Jednojajčane blizanke nisu se vidjele 200 dana: Njihov susret mnogima je izmamio suze radosnice

Preuzmite sliku

Cora i Miller McCoy nisu se vidjele više od 200 dana nakon što su se rodile u 30. sedmici, sa zdravstvenim stanjima zbog kojih su trebale biti liječene u dvije različite bolnice.

Međutim sve je napokon došlo na svoje kada su se djevojčice, koje su odvojene tri sedmice nakon rođenja, vidjele u kardiološkom odjelu dječje bolnice u Atlanti.

Na preslatkoj fotografiji njihovog susreta, curice su pokazale da ništa ne može prekinuti njihovu sestrinsku vezu dok su se gledale u oči i držale se za ruke.

 

Pogledajte ovu objavu na Instagramu.

 

Objavu dijeli Children's Healthcare of ATL (@childrensatl)

– Cora i Miller znaju par stvari o snazi. Zbog boravka na različitim odjelima, sestre se nisu vidjele više od 200 dana. Kad su se napokon spojile i instinktivno se odmah primile za ručice, niko nije mogao suzdržati suze – napisali su uz objavljenu fotografiju službenici bolnice u Atlanti.

Tamo je bila i majka djevojčica, Lindsey McCoy.

– Srce mi je eksplodiralo od sreće – opisala je kako se osjećala u tom trenutku.

Blizankama je dijagnosticiran oblik sindroma blizanačke transfuzije i selektivno ograničenje intrauterinog rasta, što je uticalo na njihov rast u maternici. Cora je rođena s 1615 grama, a Miller s tek 500 grama.

Miller se još oporavlja od operacije u bolnici, a porodica j se nada da će uskoro svi biti zajedno kod kuće. (24sata.hr)

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

Ključne riječi: , ,