Nedjelja, 21. Aprila 2024.
Tuzlanski.ba logo

Izađete jači ili doživite krah: Ove dvije životne situacije svaki brak stavljaju na test!

Preuzmite sliku

Kada ljudi ulaze u brak, uvijek imaju velika očekivanja.

Žele da traje zauvijek i da budu srećni. Ipak, ono u šta se brzo uvjere je to da su za dobar i dugotrajan brak potrebni kompromisi i to i sa jedne i sa druge strane.

Mnogo faktora utiče na njegovu stabilnost, od šire porodice, preko prijatelja, do nekih spoljnih okolnosti. I onda se dovodi u pitanje nešto što se godinama gradilo i njegovalo.

Kada se dogode teške stvari kao što su bolest, problem sa plodnošću, pa čak i prevara, najbolje se vidi koliko su parovi spremni da se žrtvuju i pridržavaju onog čuvenog „i u dobru i u zlu“. Takođe, postoje dvije situacije koje vezu stavljaju na ozbiljan test, a dešavaju se svima.

Rođenje djeteta

To je trenutak koji su svi jedva čekali. A ono na šta parovi mahom nisu pripremljeni je to da su prvi mjeseci nakon rođenja djeteta istovremeno i čudesni i teški. Nedostatak sna i sumnja u sve što radite izazivaju nervozu, pa su svađe sve češće. Pokušajte da sa partnerom ravnopravno podjelite brigu oko djeteta, tako da sami ne podnosite sav teret. To će smanjiti stres i još vas dublje povezati.

Otkaz na poslu

Jedna od najčešćih svađa među parovima su finansije. Zato je svaka finansijska kriza ogroman teret za brak, a manjak osnovnih sredstava za život ljude može da natjera da se međusobno okrivljuju za otkaz, loše investicije ili nepromišljeno trošenje. Kada neko dobije otkaz, to odmah mijenja dotadašnji stil života, izaziva stres i pogađa cijelu porodicu. Treba joj pristupiti hladne glave i zajedno odlučiti koji je vaš slijedeći korak. (Krstarica)

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje