Utorak, 23. Aprila 2024.
Tuzlanski.ba logo

Iz Francuske stižu proljetni trendovi: Ovo su 4 šik frizure sa Sedmice mode u Parizu

Preuzmite sliku

Vrijeme je za Pariz! Francuskinje su vječna inspiracija u svijetu ljepote, a ovo su naj šik frizure sa Sedmice mode u Parizu.

Zaboravite na Pinterest i Instagram! Svaki urednik ljepote reći će vam bez oklijevanja da se najbolja inspiracija za frizure vidi na ulicama Kopenhagena, Njujorka, Londona, Milana i Pariza u vrijeme sedmica mode. A kada se govori o sedmicama mode, onda je ultimativni trend ono što najave Francuskinje početkom marta.

Dakle, šta Parižanke kažu: kakve ćemo frizure nositi na proljeće 2024?

Dok su žene u Italiji pokazale da su oduševljene kratkom kosom i piksijem, Francuskinje su pružile daleko veću raznovrstnost: od ultrakratko ošišane afro kose, do dugih slojeva, nosi se sve. Ali, uslove je uvijek isti: da se u modernoj frizuri osjeti onaj specifični francuski šik.

1. Blunt bob

Bob, očigledno, nema namjeru da nestane! A kada Francuskinje biraju, one biraju tupi bob koji gaji tu nemarnu jednostavnost koja je tako posebna i šik. Dopunite je dubokim razdeljkom sa strane i oduševite!

 • 2. Pixie

  Francuskinje vole kratku kosu, onda kada je ta frizura ženstvena i kada nosi dah slobode i buntovništva. Zato je bilo logično da se francuski piksi plasira među šik frizure.

 • 3. Duga slojevita kosa

  Ženstvenost i šik su simboli francuskih žena. Duga slojevita kosa, koja uokviruje lice, koja djeluje razigrano i zdravo, zaista spaja oba uslova.

 • 4. Kitty frizura

  Pariska sedmica mode nam je predstavila jedan novitet u svijetu kose: kitty frizuru!

 • Ovo je mekša i daleko ženstvenija varijanta čuvenog wolf cuta, kompletiranog dugim slojevitim pramenovima i šiškama. (Lepotaizdravlje.rs)

  Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje