Nedjelja, 26. Maja 2024.
Tuzlanski.ba logo

Ispovijest sponzoruše: “Ovakav vid upoznavanja je mnogo iskreniji. Pruža vam mogućnost da ugovorite vezu onakvu kakva vama odgovara, a da ne zvučite arogantno.“

Preuzmite sliku

Dvadesetdvogodišnja Emily iz Hampshirea je posredstvom sitea za upoznavanje upoznala starijeg muškarca koji joj je ujedno i sponzor. Ona u tome ne vidi ništa loše.

 • Emily-sponzor
 • Emily se prije godinu dana pridružila ovom siteu, gdje je pod lažnim imenom, ali s pravim fotografijama željela da upozna sponzora.

  “Ovakav vid upoznavanja je mnogo iskreniji“, objašnjava ona. – “Pruža vam mogućnost da ugovorite vezu onakvu kakva vama odgovara, a da ne zvučite arogantno.“

  Nakon nekoliko mjeseci dopisivanja Emily je upoznala četrdesetčetvorogodišnjeg multimilionera. Sa njim se zabavlja već šest mjeseci, ali kaže da nije zaljubljena.

  Sve to vrijeme, dvaput stariji sponzor je plaća sedmično i kupuje joj poklone.

  “Kupuje mi Jimmy Choo cipele, odjeću iz Diora, haljine i nakit. Toliko se brine o meni da mi je čak kupio trenerku za vježbanje, iPad, novi telefon, zvučnike za sobu, posteljinu. Divan je“, kaže ona za “Daily Mail“.

  Dvadesetdvogodišnja Emily kaže da je uvijek voljela da izlazi u fine restorane, nosi lijepu odjeću i cipele i ima kvalitetne torbe. Iako nije željela da otkrije koliko novca dobija mesječno, kaže da sve zajedno za šest mjeseci to bude oko pet hiljada funti (6.700 eura).

  “Nikada me niko nije tako tretirao, priredio mi je rođendansku žurku na kojoj se nije ni pojavio, a nije mi čak ništa tražio zauzvrat“, kaže ona.

 • emily-sponzor2
 • Ipak, ona kaže da takva veza nije nimalo laka i da traži odricanja – od nje se zahtijeva potpuna diskrecija, da se drži na distanci, da pazi na ponašanje i uvijek bude maksimalno ljubazna.

  Najzanimljivije je to što Emily tvrdi da za ovih šest mjeseci nijednom nije spavala sa svojim sponzorom, jer nije bila spremna. Ipak, priznaje da su otišli dalje od platonske prijateljske veze.

  “On je želio više, ali ja nisam bila spremna. Poljubili smo se. Još smo u ranoj fazi veze.“

  I pored toga što se njena veza zasniva na pružanju društva sponzoru, koji joj za to daje finansijsku i materijalnu naknadu, ona insistira na tome da je ne nazivaju prostitutkom.

  “To je sporazumna veza, ja ne prodajem svoje tijelo, ali znam da će me ljudi etiketirati, takvo je društvo“, zaključuje ona.

  (super zena)

  Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

  Ključne riječi: , , ,