Srijeda, 22. Maja 2024.
Tuzlanski.ba logo

Introverti otkrili četiri stvari koje bi ekstroverti trebali promijeniti u osnosu prema njima

Preuzmite sliku

Razumjeti druge ljude ponekad stvarno nije lako. Introverti i ekstroverti su potpuno različite osobe, ali to ne znači da ne mogu funkcionisati u savršenom skladu.

Introvert je osoba koja voli biti sama u svoja četiri zida ili vani, uživa u miru i tišini dok ekstroverti uživaju u društvu drugih ljudi, vole druženja i zabave. Međutim, oni mogu funkcionisati kao savršeni prijatelji samo se trebaju dobro razumjeti. Stoga su introverti otkrili koje stvari bi ekstroverti trebali promijeniti o njima, prenosi 24sata.hr.

1. Negirati ih

Introverti obično vole biti sami ili u malim skupinama i promisliti dobro prije nego nešto kažu, ali to ne znači da s njima nije nešto u redu. Međutim, ovo se ne može primijeniti na sve introverte. Poput ekstroverta i introverti se javljaju u svim oblicima i s različitim interesima za druženje.

2. Sramiti ih se

Ekstroverti trebaju shvatiti da njihovi introvertni prijatelji mogu uživati u različitim stvarima i to trebaju poštovati. Umjesto da ih glasno molite da idu s vama pustite ih da sami odluče. Introverti su prilično samosvjesni i znaju kada trebaju otići kući i biti sami.

3. Pokušavati ih promijeniti

Da, oni su sramežljivi. Možda ćete ih ponekad morati nagovarati da se otvore ili da razgovaraju s vama, ali oni su takvi i nemojte ih pokušavati mijenjati. To je jednostavno okrutno.

4. Njihove odluke shvatati uvijek lično

Kada introvert odbije vaš poziv, nemojte to ozbiljno uzimati k srcu. Za introverte, društvena interakcija može biti iscrpljujuća, a nakon što se njihova društvena energija potroši. treba im neko vrijeme da je ponovno napune. U ovom slučaju nije problem u vama, nego u njima. (Tuzlanski.ba)

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

Ključne riječi: , ,