Utorak, 23. Aprila 2024.
Tuzlanski.ba logo

Idealni filmovi horoskopskih znakova: Ovan voli akcione, a Škorpija erotske…

par-filmovi
Preuzmite sliku

Pogledaj šta koji horoskopski znak voli da gleda u bioskopu, prije nego što kupiš karte i kokice.

par-filmovi

Ovan voli akcione filmove u kojima ne dominiraju osjećanja već je bitnije da se stalno nešto dešava. Riječ je o filmovima koji su napetosti, ponekad naporni za gledanje. Vole “bučne” i koloritne filmove. Sa Ovnovima možete da gledate flimove kao što su: “Red” , “Žudnja za životom”, “Bajka o bokseru”, “Borilački klub”, “Ben Hur”, “Alfa odred”, “Atila – bič božiji”, ” Maks”, “Hrabro srce”, “Spartak”, “Snupi”, “Skubi Du”.

Bik voli filmove u kojima se sve vrti oko ljubavi, slavlja, hrane, novca i nekretnina. Vole i filmske priče o poznatim umjetnicima ili umjetnosti uopšte: “Preboljeti Pikasa”, “Andaluzijski pas”, “Zaljubljeni Šekspir”, “Modiljani”, “Goja”, “Volim te najviše na svijetu”, “Zona Zamfirova”, “Dobra godina”, Ferdinand”, “Krava i pile”.

Blizanci uživaju u filmovima u kojima se radi o putovanjima, koji imaju “nevidljivog” naratora koji nas vodi kroz film. Privlače ih filmovi o porodičnim odnosima, ali i oni sa porukom. Junaci tih filmova mogu biti novinari, trgovci… “Mol Flanders”, “Bilježnica”, “Dobili ste poštu”, “Vozeći gospođicu Dejzi”, “Glasine”, “Pisma Juliji”, “Braća po oružju”, “Braća Blum”, “Kraljev govor”, “Petparačke priče”,”Telefonska govornica”.

Rak voli porodične filmove i serije, ali i dječije filmove, one koji se emituju tokom nekih praznika. To su priče koje nas raznježe, koji su nostalgični, a radnja se dešava kraj neke vode – mora, jezera… “Jednog lijepog dana”, “Sam u kući”, “Kuća na jezeru”, “Maćeha”, “Hari Poter”, “Čarobnjak iz Oza”, “Fontana”, “Zlatno dijete”, “Budenbrokovi”, “Patriota”.

Za Lava su filmovi o prinčevima, princezama, kraljevima, kraljicama, predsjednicima. Opisuje se stanje na dvoru ili u predsjedničkim apartmanima. Sva dešavanja oko blaga, krune, dvora ili senata su takođe zastupljena u l”avovskim” filmovima. “Gladijator”, “Kraljica Elizabeta”, “Aleksandar”, “Bijeli očnjak”, “Kralj Artur”, “Mačke iz visokog društva”.

Za Djevicu su priče o slugama i radnicima, o ekologiji, piscima, knjigama, dnevnicima, naučnicima. Filmovi o kućnim ljubimcima. “Erin Brokovič”, “Ćerka moga šefa”, “Sibirski berberin”, “Nebesko kraljevstvo”, “Carevo novo odijelo”, “Čitač”, “Engleski pacijent”.

Vaga uživa u filmovima o vjenčanjima, svadbama, ali i o manekenima, modi, izborima za ljepotice. Vole i priče o bračnim odnosima, ljubavi, romantici. “Odbjegla mlada”, “Zgodna žena” , “Klavir”, “Ekvilibrijum”, “Pravna plavuša”, “Jesen u Njujorku”, “Kad si u Rimu”, “Ljubav u Barseloni”, “Supruge iz Stepforda”.

Škorpija voli da gleda detektivske priče, trilere, priče o ubistvima, serijskim ubicama, ali i o vojsci, ratovima, policiji. Za škorpiju su i horori, ali i erotski filmovi. “Šerlok Holms”, “Edenski vrt”, “Nebo nad Berlinom”, “Lijepa sela lijepo gore”, “Đavo nosi Pradu”, “Niske strasti”, “Parfem”, “Alfi”, “Mrtav čovjek”, “Grad anđela”, “Čarlston za Ognjenku”, “Desperado”, “Derviš i smrt”.

Strijelac voli da putuje, voli da upoznaje strance. Za njega su filmovi sa temom putovanja idealni, ali i oni koji imaju veze sa igrama na sreću, na primjer. “Australija”, “Život je lijep”, “Amerikanac u Parizu”, “Meksikanac” , “Robin Hud”, “Blistavi um”, “Apsolutnih sto”, “Bure baruta”, “Grk Zorba”, “Indijana Džons”.

Jarac uživa u pričama iz prošlosti, o antikvitetima, starim vremenima, istoriji… “sedam godina na Tibetu”, “Gorštak”, “Paklena pomorandža”, “Ja sam legenda”, “Ljubav u doba kolere”.

Vodolija “putuje” u budućnost i zato voli naučnofantastične filmove, ali i one o hakerima, kompjuterima. Vole i tople ljudske priče o prijateljstvu. “Vječni sjaj besprijekornog uma”, “Tri metra iznad neba”, “Kosa”, “Apolo 13”, “Armagedon”, “Brzina”, “Ćelija”, “Fenomen”, “Gospodar prstenova”.

Za Ribe su filmovi koji se bave snovima, maštom, imaginacijom. Oni vole bajkovite priče i religijkse priče, ali i i one o duhovima, svijetu mora i okeana.Vole i mjuzikle. “Arsen Lupen”, “Brilijantin”, “Čikago”, “Moje pjesme, moji snovi”, “Borba titana”, “Titanik”, “Alisa u zemlji čuda”, “Bjesani iz Sijetla”, “Davinčijev kod”.

MONDO / Tuzlanski.ba

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

Ključne riječi: