Ponedjeljak, 20. Maja 2024.
Tuzlanski.ba logo

I to je moguće: Pet razloga zbog kojih muškarci odbijaju SEX !

t1larg.men.sex
Preuzmite sliku

Ona radi sve kako bi inicirala seks, a on nije zainteresovan. Poznato? Žene se u ovakvoj situaciji osjećaju odbijeno i povrijeđeno, te im ne preostaje ništa drugo nego se pitati zašto.

\"t1larg.men.sex\"Muškarci uvijek žele seks, zar ne? Pogrešno. U jednom intervjuu o ovome je progovorila bračna savjetnica specijalizovana za seksualno zdravlje Maria Merloni. Navela je pet najčešćih razloga zbog kojih muškarci odbijaju seks s partnericom.

Iako su žene te koje prati ovakva reputacija, i muškarci odbijaju seks, i to puno češće nego što se misli, piše na stranici galtime.com.

Evo zašto muškarci obično nisu raspoloženi za seks:

1. Osjeća se premoreno, pod stresom je, nečim je zaokupljen

Ovakve situacije poznate su mnogima, to su najčešći razlozi zašto se parovi ne seksaju, ali Maria Merloni smatra da je seks najbolji lijek za stres. Istraživanja su pokazala da orgazam oslobađa od stresa. Što se tiče zaokupljenosti nečime, kad je seks u pitanju, to bi se trebalo ostaviti po strani, no muškarci nemaju tu sposobnost, objašnjava Merloni. Muškarci ne mogu \'multitaskati\’ poput žena. Nažalost, to znači da kad muškarca nešto muči, to u njemu potisne sve ostalo.

2. Bolestan je

Hormonska neravnoteža i hipotireoza (bolest štitnjače) smanjit će libido, kao i depresija. Ono što mnogi ne shvaćaju je da postoje mnogi slučajevi depresije koja nije dijagnosticirana. Muškarci često padaju u depresiju kad misle da ne ispunjaju očekivanja, a s obzirom da smatraju da je depresija slabost, najmanje od svega žele pokazati da su slabići.

3. Vara partnericu, a ona to ne zna

Mnoge žene ovo ne žele čuti, ali ovo je jedan od razloga zašto muškarci odbijaju seks. Bilo da je u pitanju fizički ili emotivni preljub, ima nekog drugog i seks s partnericom mu vjerojatno više nije potreban. U takvim situacijama muškarci će se radije samozadovoljavati. Ako sumnjate da vas vara, pitajte ga otvoreno.

4. Partnerica mu više nije privlačna

Možda mu se i seksa, ali ne s partnericom. Ako mu partnerica više nije privlačna, to se može popraviti. U ovoj situaciji partnerica bi trebala učiniti neke stvari koje obično nije radila kad su seks i zavođenje u pitanju. Na tu temu svakodnevno se nudi i previše savjeta – eksperimentišite!

5. Za muškarca ima jako nizak seksualni nagon

Nije nikakva novost da muškarac može imati manji interes za seks od partnerice. Ako imate partnera sa slabim libidom, inicirajte seks češće, čak ako u početku i nije baš zainteresovan. Uz malo zavođenja i nagovaranja, sve je moguće. Možda mu i nije do seksa, ali ako partnerica paradira ispred njega u seksi donjem rublju, predomislit će se vrlo brzo.

Tuzlanski.ba / Doznajemo.com

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

Ključne riječi: