Srijeda, 22. Maja 2024.
Tuzlanski.ba logo

Hrabra djevojčica dva puta pobijedila leukemiju: Sada pomaže drugoj djeci

Preuzmite sliku

Hrabra 12-godišnja djevojčica Leanna Williams u svom je životnom vijeku proživjela više patnje, ali je učinila i više dobrih djela no mnogi odrasli. Leanna je naime čak dvaput dobila tešku bitku protiv leukemije, od koje je oboljela još kao beba, a nakon posljednje borbe s bolešću pokrenula je jedinstveni projekt kojim pomaže drugim oboljelim mališanima.

Kroz svoj projekt kojeg je nazvala “Daisy Letters” svakodnevno piše pisma potpore drugoj bolesnoj djeci diljem svijeta, a svako od njih piše osobno, nalivperom, kako bi ga učinila jedinstvenim.

“Dok sam bila u bolnici razmišljala sam kako ni drugoj djeci sigurno nije zabavno, a moje bi ih pismo moglo oraspoložiti”, objasnila je Leanna, dodajući da ima samo jedan cilj – usrećiti drugu oboljelu djecu.

  • djevojcica-leukemija
  • “Ako uspijem izmamiti osmijeh na njihova lica i donijeti im malo radosti, vrijedilo je”, rekla je djevojčica.

    Njeni roditelji David i Aimee Williams posebno se ponose svojom kćerkicom koja je dosad poslala više od 80 pisama. Stižu joj i donacije za tintu i papir, a nerijetko dobije i odgovor.

    “Majka jedne bolesne tinejdžerice napisala je kako Leannino pismo nosi gdje god pođe i čita ga kada stvari postanu teške” rekla je Leannina mama o odgovoru koji ih se sve najviše dojmio. (index.hr)

    Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

    Ključne riječi: , ,