Nedjelja, 14. Aprila 2024.
Tuzlanski.ba logo

Gorila, lav, drvo ili ribe? Ono što prvo vidite otkriva vaš karakter

Preuzmite sliku

U ovom kratkom testu možete vidjeti jedan od četiri pojma – stablo, lava, gorilu ili ribu – i tako otkriti zanimljivosti o svom karakteru.

Pogledajte kratko sliku, a zatim u tekstu potražite ono što ste prvo uočili.

 • Stablo je možda najistaknutije jer oblikuje sliku. Oni koji su prvo vidjeli stablo mogu se najbolje opisati kao ljudi koji u svemu postupaju logično. Tražit će smisao u stvarima oko sebe, oni ne dopuštaju da im srce preuzme kontrolu. To je kvalitetna osobina  kada je u pitanju posao jer pomaže pri donošenju racionalnih odluka. Međutim isto tako može značiti da ste formirali barijeru za svoje emocije i da se više ne možete slobodno izražavati.

  Ako ste prvo ugledali gorilu, možda imate problem sa samopoštovanjem. Strogi ste prema sebi i ponekad si postavljate previše zadataka iako vam tijelo i um traže odmor. Pozitivno je to što ste uvijek željni novog znanja.

  Oni koji imaju slobodan duh i koji su jako impulzivni prvo su ugledali lava. Nemaju vremena za previše razmišljanja već rade sve po instinktu. Svojom grubošću i temperamentom ponekad povrijede ljude u svojoj okolini iako im to nije namjera.

  Ribe je teško primijetiti na ovoj slici, a oni koji su ih uočili su dobri i pozitivni prema svima. Vole život, veseli su i raspoloženi. (vecernji.hr)

  Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

  Ključne riječi: ,