Četvrtak, 30. Maja 2024.
Tuzlanski.ba logo

Gest ove djevojke skupio je blizu 40 miliona pregleda: “Ovakve stvari vraćaju vjeru u ljude”

Preuzmite sliku

Korisnica društvene mreže X postavila je video koji je privukao pažnju mnogima sa opisom “Ljubaznost nema cijenu”

Na videu je djevojka koja stoji sakrivena od kiše, bez kišobrana i razmišlja kako da krene. U trenutku kada se upalilo zeleno svjetlo na semaforu, žurnim korakom je krenula da pređe ulicu, međutim starija žena joj je zatražila pomoć.

Djevojka se vratila sa pola ceste, uzela je staricu za ruku i prevela je preko pješačkog prelaza. Nakon što je starija žena bila na sigurnom, djevojka je nastavila trčati.

Video je postao viralan i komentari su se nizali:

“Budite ljubazni, jer svi koje sretnete vode težu bitku”, napisao je jedan od korisnika platforme X.

“Ljubaznost je prekrasna kvaliteta koja može učiniti svijet boljim mjestom. Ljubaznost se može izraziti na mnogo načina, poput pomaganja nekome u nevolji, davanja komplimenta, dijeljenja osmijeha ili zahvaljivanja”, jedan je od komentara.

Zaista, ljubaznost je moćna sila koja mijenja ljude i vjerovali ili ne, ona je zarazna, ako odaberemo da ćemo nekom da uputimo osmijeh, možemo da budemo sigurni da će nam se vratiti.

Ako vam se danas ukaže prilika da nekome izmamite osmijeh na lice, nipošto je nemojte propustiti.

Lijepa riječ ili gesta nekome doslovce mogu popraviti dan, a nas ne koštaju ništa. Nazovite mamu i recite joj koliko je volite, ustupite baki svoje mjesto u autobusu, propustite automobil kojem se teško prestrojiti u saobraćajnoj gužvi, poklonite osmijeh kasirki u supermarketu… (Tuzlanski.ba)

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje