Subota, 25. Maja 2024.
Tuzlanski.ba logo

Genijalni trikovi za roštilj zbog kojih ćete se pitati zašto to niste znali prije

Preuzmite sliku

Septembar je idealan mjesec za roštiljanje s dragim ljudima jer nema više toliko visokih temperatura i večeri su ugodne.

Ako ste se odlučili organizovati takvo druženje ovaj vikend, pročitajte ove savjete i zadivite cijelu ekipu.

1. Kada pripremate vatru za roštilj imajte na umu da ugljen ne stavljate samo na hrpu. Napravite zone tako da na rubovima ne stavljate ugljen i držite te zone “prazne” tako da možete maknuti meso s jače vatre na taj dio roštilja kada je potrebno.

2. Prerežite veliki luk na pola i njime istrljajte rešetke roštilja. Osim što ćete mesu dati dodatnu aromu, roštilj će kasnije biti lakše očistiti. Na ugljen bacite i malo grančica ružmarina za bolju aromu mesa.

  • 3. Ako pripremate ribu na gradele, svakako biste htjeli izbjeći da se ona zalijepi za rešetke. Kako biste doskočili tom problemu, narežite limun na ploške i na njih polažite ribu koju ćete peći.

    4. Kako biste spriječili da se meso za hamburger presuši, dok se peče stavite kocku leda na njega. Meso će ostati sočno i neće se presušiti.

    5. Roštilj ćete najlakše očistiti odmah nakon što se ohladi i to koristeći aluminijsku foliju kojom biste trebali istrljati rešetke. (vecernji.hr)

    Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

    Ključne riječi: , ,