Ponedjeljak, 4. Marta 2024.
Tuzlanski.ba logo

Generacija Z kaže da ove stvari više nisu interesantne, a milenijalci ih uporno rade

Preuzmite sliku

Na društvenim mrežama i dalje traje “borba” između generacije Z i milenijalaca.

TikTokom i Instagramom zavladao je trend u kojem pripadnici generacije Z (rođeni između 1996. i 2015. godine) pokušavaju objasniti milenijalcima (rođeni između 1980-ih i 1995. godine) koje njihove navike više nisu cool.

Ovo su neke od “tih stvari koje milenijalci trebaju ostaviti u prošlosti”, a koje pripadnici generacije Z neprestano spominju u svojim videima i smiju se starijima od sebe.

Razdjeljak na stranu

Pripadnici generacije Z smatraju kako razdjeljak kojim više kose prebacujemo na jednu stranu više nije najbolja opcija.

Skinny traperice

Neki su pripadnici generacije Z napravili i videa kako bi milenijalcima “pomogli” razumjeti koje su traperice in, a koje out. Skinny traperice definitivno otpadaju.

@lavvypan i will die in skinny jeans sorry #genz #millennial #fyp ♬ original sound – user47242364645

Šale kojima umanjujemo sebe nisu prihvatljive

Generacija Z smatra kako je humor na vlastiti račun ponekad zabavan, ali je istovremeno i jedan od načina da se nosimo sa situacijama koje nam smetaju. Zbog toga, kažu, to više i nije toliko cool.

Gifovi i memovi također više nisu cool

Gifovi i memovi bi, smatra generacija Z, trebali ostati u prošlosti. Također, nikako im se ne sviđa korištenje emotikona koji plače od smijeha. Ne sviđa im se ni izbjegavanje pravopisnih pravila poput navođenja interpunkcijskih znakova i upotrebe velikih slova.

Više odgovora u obliku paragrafa

Generaciji Z su veliko “ne” i duge poruke u obliku paragrafa. Kažu kako oni nemaju vremena to čitati i na iste odgovarati. Draže su im kratke poruke od nekoliko riječi.

Knjige u digitalnom obliku

Pripadnici generacije Z kažu kako su opet cool old school knjige koje mirišu na papir.

@miguelandholly The duck face is officially OVER… Gen Z now does THIS face in selfies… Girl bye 😂🤣😅 #fyp #foryou #duckface #selfie ♬ MONACO – Bad Bunny

Duck face i peace znak na fotkama – za generaciju Z veliko su “ne”

Generacija Z kaže kako duck face i peace znak istovremena na fotkama zaista više nisu cool. Ne sviđa im se ni snimanje selfieja iz gornjeg kuta i zoomiranje lica.

Don't be a pick me!

Nekima će ovaj izraz možda biti nepoznat. Google to objašnjava ovako: “Osoba koja djeluje protiv interesa svoje grupe u nadi da će dobiti naklonost većine.” Ovaj se izraz obično odnosi na muško-ženske odnose, prenosi Index.hr

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

Ključne riječi: , ,