Nedjelja, 16. Juna 2024.
Tuzlanski.ba logo

Feng shui savjeti za zaljubljene: Kako da dekorišete i pripremite romantičnu večeru

Preuzmite sliku

Ukoliko planirate romantičnu večeru u dvoje, feng shui će vam pomoći da kreirate pravu atmosferu za zaljubljene i doprinijeće boljem raspoloženju, odnosima i donijeće dosta ljubavi u vaš dom.

Nakon što ste osmislili romantičan jelovnik, pobrinite se da uredite sto i trpezariju u skladu sa savjetima feng shui stručnjaka.

 • vecera-romantika3
 • Idealan sto za jednu romantičnu večeru je okrugao ili četvrtast sa najviše dvije stolice. Više stolica može djelovati kao da očekujete više gostiju, umjesto da je atmosfera samo za dvoje. Ukoliko imate veliki sto, pomjerite neke stolice, a dvije postavite na kraj stola tako da budu jedna pored druge. Veliki stolovi nisu pogodni za romantičnu večeru za dvoje, ukoliko je moguće izbjegavajte ih ili dekorišite tako da ne budu prazni i pusti.

  Udoban i intiman prostor koji odiše ljubavlju je pravo mjesto gdje ćete napraviti romantičnu večeru. Takođe, pobrinite se da vaš gost ne gleda u pravcu kuhinje ili možda prljavog suđa. Osvjetljenje treba da bude blago i prijatno za oči.

 • vecera-romantika2
 • Dekorišite trpezarijski sto crvenom bojom, jer je ona simbol ljubavi i romantike. Crvena takođe predstavlja vatreni element u feng shuiju, pa je idealna boja za zaljubljene. Izaberite dekoraciju za trpezariju u paru. Na primjer: vaza sa dva crvena cvijeta ili dva crvena kristalna srca kao dekoracija za svečanu trpezu.

  Nemojte zaboraviti svijeće. Izaberite lijepe crvene svijeće koje će pojačati romantičnu atmosferu. Obucite nešto crveno. Može biti i sitnica ili neki odijevni komad.

  Ukoliko na sredini vašeg stola stoje ruže, obavezno izvadite trnje. Trnje simbolizuje tešku vezu, tako da ćete uklanjanjem dobiti lijepu vezu bez većih problema. Druga opcija za cvijetne

 • vecera-romantika4
 • aranžmane na stolu su božuri koji inače važe za “cvijeće ljubavi”. Ukoliko ste ljubitelji lala, one će biti najbolji izbor. Izaberite da boja cvijeća bude u zavisnosti šta od veze očekujete. Crvena simboliše brak, ružičasta i kajsija – mladalačku ljubav, žuta – pravo prijateljstvo, bijela- čistoću u vezi.

  Po feng shui pravilima “ti si ono što vidiš”. Tako da iz trpezarije pomjerite sve slike koje prezentuju jednu osobu, usamljenu. Okačite vesele slike zaljubljenih parova, a poklone vaših bivših ljubavi sklonite u ladicu tako da ne budu na vidljivom mjestu.

  Obavezno otvorite prozor prije večere kako bi izašao stari vazduh i ušla nova svježa chi energija koja će donijeti bolje ljubavne odnose i romantiku.

  (lisa.rs)

  Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje