Subota, 18. Maja 2024.
Tuzlanski.ba logo

Evo kako lako možete saznati ko vas sve prati na Facebooku

Preuzmite sliku

Ako nemate pristup računaru, i dalje je moguće vidjeti ko vas prati na Facebooku dok koristi telefon…

Ko vas može pratiti na Facebooku

Da biste saznali ko vas može pratiti na Facebooku, prvo provjerite postavke privatnosti. Ako ste omogućili opciju prema kojoj vas mogu pratiti korisnici koji nisu vaši prijatelji, to znači da bilo ko na svijetu može vidjeti vaše javne postove. Pored toga, svako može vaše objave objaviti i na svom zidu. Ova opcija praćenja korisna je za vlasnike firmi i javne osobe, ali možda ne želite da značajka bude omogućena na vašem osobnom računu koji radije dijelite samo s prijateljima i porodicom.

Kako vidjeti ko vas prati na Facebooku

Ako korisnik Facebooka počne pratiti vaše javne postove, dobit ćete obavijest. Kompletni popis korisnika koji vas prate možete pogledati klikom na svoj popis “Prijatelji”, a zatim pogledajte desno. Ako nemate vidljivu karticu na kojoj piše “Pratitelji”, to znači da na Facebooku nemate pratitelje koji vam već nisu prijatelji. Ako imate karticu “Pratitelji”, tada će vam biti dostupan cijeli popis.

Kako vidjeti ko vas prati na Facebooku preko aplikacije za mobitel

Ako nemate pristup računaru, i dalje je moguće vidjeti ko vas prati na Facebooku dok koristi telefon. U aplikaciji kliknite na karticu vašeg profila, a zatim kliknite opciju “Pogledajte više o sebi”. Ako se pomaknete prema dnu ove nove stranice, tamo će biti vidljiv popis vaših pratitelja. Možete kliknuti “Vidi sve” da biste vidjeli potpuni popis.

Kako vidjeti koga vi pratite na Facebooku

Da biste saznali koga pratite na Facebooku, slijedite iste korake kao što je gore opisano. Ali ovaj put, pripazite na widget koji kaže “Pratim”, a ne “Pratitelji”. Ako primijetite da nekoga slučajno pratite, možete prijeći na njegov profil i ukloniti ih pomoću sljedećih koraka.

  • Kako prestati pratiti nekoga na Facebooku

    Na Facebooku je svaki vaš “prijatelj” također pratitelj, osim ako vas nisu odlučili ukloniti ili “sakriti” na platformi. Srećom, svako može koristiti ovaj alat za prestanak praćenja. Ako želite sakriti nečije postove sa svoje vremenske trake, to možete učiniti tako da otvorite profil drugog korisnika i kliknete ikonu “Prati”. Otvorit će se padajući menu u kojem možete prestati pratiti korisnika dok održavate svoje prijateljstvo na Facebooku. Kako dopustiti da vas prate na Facebooku.

    Kako biste omogućili korisnicima Facebooka da prate vaše javne postove, uđite u postavke u gornjem desnom kutu i otvorite padajući menu. Kliknite na svoje opće postavke, a zatim na lijevoj kartici pronađite opciju “Javni postovi”. Kliknite ovaj prikaz, a zatim odaberite “Javno”, u odjeljku “Ko me može pratiti”. Uz ovu postavku, svaki korisnik s Facebook računom može vas pratiti.  (24sata.hr)

    Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

    Ključne riječi: , ,