Utorak, 16. Aprila 2024.
Tuzlanski.ba logo

Žene provedu 17 godina držeći dijetu

zena mrsavljenje velika
Preuzmite sliku

Istraživanje je pokazalo da će prosječna žena tokom svog života biti na nekoj vrsti dijete čak 9,1 put.

zena mrsavljenje velikaDijete ulaze i izlaze iz mode, jedne je sezone hit Atkins, druge Dukan dijeta, međutim, jedno se ne mijenja: čak je 90 posto žena barem jednom u životu pokušalo smršaviti. Stručnjaci su izračunali da žene u prosjeku potroše nevjerojatnih 17 godina svog života na dijetama.

One koje su vjerne strogim režimima prehrane, tijekom svog životnog vijeka pokušat smršaviti više od devet puta. Istraživanje je također pokazalo da je prosječna žena na dijeti dva puta godišnje.

Podaci o očekivanom trajanju života otkrivaju da prosječna žena živi do 82 godine i da u prosjeku ima 69 kilograma pa ako započne s dijetama u 18. godini mršaveće 9,1 put, a ako na dijeti provede sedam nedjelja dva puta godišnje, na dijete će potrošiti 17,2 godine.

Na dijetu se lako odlučujemo kada postoji neka posebna prilika ili kada nismo sretni svojim izgledom. Držanje dijete i gubljenje kilograma težak je zadatak koji zahtijeva ozbiljnu posvećenost izjavio je Kevin Doren, osnivač kompanije “Chef of Diet Chef” koja je provela istraživanje.

Uska odjeća jedan je od glavnih motiva za dijetu (52 posto), a ljubav prema hrani (35 posto) i nedostatak volje (33 posto) glavni je razlog što su dijete uglavnom neuspješne, prenosi Infobar.

Tuzlanski.ba

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

Ključne riječi: